Het alfabet van Erik, Sanne, Maartje en Puella

Klik op een letter om direct naar dat gedeelte van het alfabet te gaan

A  B  C  D   E  F  G  H   I  J  K  L   M  N  O  P   Q  R  S  T   U  V  W  X   Y  Z

A

Alle kinderen

Het alfabet kan niet anders dan met "Alle kinderen" beginnen, want dat is ook het lied van Erik waarmee alles voor Leen begon. Later bleek dat ze al lang heel veel andere liedjes van diezelfde zanger kende, maar pas toen "Alle kinderen" op de radio kwam, sloeg de vonk voorgoed over: van die man moest en zou ze een cassettebandje kopen. De rest is, zoals zo vaak, geschiedenis...

Astene

Het eerste kerstconcert dat Puella organiseerde vond plaats in Astene-Deinze, het geboortedorp van Leen, waar dus ook de kerk stond waarin ze zelf zovele belangrijke momenten van haar leven had meegemaakt: haar doopsel, eerste en plechtige communie. Het was een heel erg geslaagde ervaring en het begin van zoveel meer...

Afscheidsconcerten

In 2012 namen Erik & Sanne afscheid van het publiek omdat de gezondheidstoestand van Erik het niet langer toeliet om op te treden. Voor de fans was dit een bijzonder emotionele periode, want als je meer dan 20 jaar lief en leed hebt gedeeld met je idolen, dan is het einde van zo'n leuke tijden toch behoorlijk hartverscheurend. Leen koos er echter voor om haar verdriet opzij te zetten en tot het einde toe er een groot feest van te maken. Twee uitverkochte, door haar georganiseerde afscheidsconcerten, vormden het toefje slagroom bovenop de overheerlijke taart van een fantastisch tijdperk met Erik & Sanne aan haar zijde!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

B

Bart

Toen het avontuur met Erik en Sanne op zijn einde liep, begon Leen actief te zoeken naar hetgeen wat ze in haar leven tot dan toe op een laag pitje had gezet: iemand om een toekomst mee op te bouwen en samen een huisje-tuintje-kindje-verhaal mee te maken. Met Bart kwam die persoon in haar leven, (helaas) geen Erik & Sanne-fan, maar wel een lieve schat die de leegte helpt op te vullen die zij hebben achtergelaten.

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

C

Cassettebandje

Toen Leen 16 was, mocht ze mee naar de Makro waar mama Yvette een cadeautje ging kopen voor de communie van haar metekind. Die had een skateboard gevraagd en laat nu net de gang met het speelgoed zich vlak naast de gang van de "muziek" bevinden... Dus terwijl Kathy het mooiste skateboard uitkoos, ging Leen even tussen de cassettebandjes snuisteren. En voor het eerst in haar leven vroeg Leen die dag ook iets voor haarzelf, want ze vond er... een tape met het "verzameld werk" van ene Erik Van Neygen. We schrijven 1989... het begin van iets heel moois dat nog steeds verder duurt!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

D

Deinze

Een eerder optreden had ze al eens door ziekte gemist, maar eind oktober 1992 was het eindelijk zover: Leen woonde haar allereerste optreden van Erik & Sanne bij in de zaal van het VTI te Deinze. Daarvoor had ze ook al een fanbrief aan Sanne geschreven met de vraag wanneer ze een keer in de buurt van Gent zouden komen en er was zelfs een antwoordje terug gekomen van de mama van Sanne die schreef dat dit vast wel een keer zou lukken. Sanne bleek zelf ook de brief gelezen te hebben, want ze stuurde Leen op een wolkje terug naar huis van haar eerste optreden. Niet alleen bleek het laatste strookje van het filmpje van 12 foto's nog geschikt om de allereerste fanfoto mee te maken, maar daarenboven kon Leen een kort gesprekje voeren met Sanne, waarin ze te horen kreeg dat ze een mooi handschrift had. Zelf nochtans niet overtuigd van haar soms toch wel slordige hanepoten, trok Leen toch keifier terug naar Astene, wetende dat ze nog vaak terug zou proberen te gaan kijken en luisteren naar die genereus met complimentjes zwaaiende zangeres.

Dokkum

Jaren voor er sprake was van Puella, bewees Leen ook al een keer haar organisatietalent. Erik had in die tijd nog een kunstgalerij en toen Leen daar een keer op bezoek was in verband met het fantijdschrift van Sanne dat toentertijd nog werd uitgegeven, vertelde Erik haar over een nakend optreden in het verre Friesland, meer bepaald in Dokkum. Het zou het eerste van vele optredens in Nederland worden, maar aangezien het vanuit België toch al gauw een viertal uur rijden is tot in Friesland en Erik & Sanne er toch ook graag enkele Belgische fans wilden zien, werd aan Leen gevraagd om een busreis te organiseren, waarbij de Belgische fans een uitstap zouden kunnen maken met optreden, overnachting en een of andere bezienswaardigheid inbegrepen. Het werd een reisje om nooit meer te vergeten, met een bijzonder leuk optreden (helemaal anders dan in België, maar in zijn uniciteit toch ook weer grandioos), een fijn verblijf bij de meest vriendelijke Noorderburen en een interessante tweede dag in het schilderachtige Giethoorn, niet voor niks het Venetië van Nederland genoemd!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

E

Erik

Omdat Leen even oud is als Sanne denken mensen vaak (onterecht!) dat ze vooral een dikke boon heeft voor de zangeres van het duo. Nochtans is niks minder waar: als ze ooit voor de keuze zou staan om OF een optreden van Sanne OF eentje van Erik te moeten bijwonen, dan zou dat heel erg moeilijk zijn, bijna alsof je de vraag moet beantwoorden welk van je kinderen je het liefste ziet. Een optreden of concert met enkele oude nummertjes van Erik erin maakt Leen dan ook altijd blij, want omdat ze in de periode dat Erik nog solo optrad nog heel jong was, heeft ze daar veel van gemist en wil ze dat dus graag nog eens terug horen.

Eerste dauw

Toen Erik & Sanne in 2012 afscheid namen, zag het er even naar uit dat de fans het voorgoed zonder optredens zouden moeten doen. Gelukkig kwam al gauw het verlossende nieuws dat dochter Maartje de fakkel ging verder dragen. Toen in oktober 2013 haar eerste cd "Eerste dauw" uitkwam, waren we er dan ook als de kippen bij om die in huis te halen. Puella volgt Maartje van net zo dichtbij als ze dat ook met haar ouders heeft gedaan en hoopt samen met haar aan de weg naar het succes te kunnen timmeren, zodat we nog lang van de liedjes van "de Van Neygens" kunnen genieten.

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

F

Fan

Fan zijn kan je op vele manieren beleven. Tot haar zeventiende was Leen eigenlijk ook nooit "fan" geweest van iemand en in de daarop volgende jaren hield ze zich bovendien vooral op de achtergrond. Pas in 1995 begon ze er echt helemaal voor te gaan: ze probeerde geen enkel optreden meer te missen, kocht van elke single en cd een veelvoud aan exemplaren, verzamelde alle nieuwtjes in de media, ... Leen kan zich echter nog goed herinneren hoe ze haar allereerste stapjes tussen de "vaste fans" waagde: op het eerste optreden dat ze meemaakte, zat ze aan het achterste tafeltje in de zaal en ging ze voor elke foto tot aan het podium en telkens weer terug naar haar stoel, om toch maar niemand te storen. Respect voor elke fan is Leen dan ook niet vreemd: ook wie om wat voor reden dan ook in al die jaren nog nooit naar Erik & Sanne is komen kijken, is welkom op haar concerten! Hopelijk geniet je er evenveel van als Leen zelf al jaren doet en kom je misschien nog een keer terug!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

G

Gentse feesten

In 2012, vlak voor hun afscheidstournee, klommen Erik & Sanne nog eens op het podium tijdens de Gentse Feesten. Dat was trouwens niet hun eerste passage daar, maar wat het bijzonder maakte, was dat we eerder die avond op hetzelfde podium ook Miek & Roel te zien kregen. Beide duo’s gaven het beste van hunzelf en het werd een onvergetelijke avond voor iedereen die van kleinkunst houdt. Die gelijkgestemdheid tussen Erik en Roel merk je trouwens ook echt op de concerten van "The vintage club".

Goud

Het verhaal is bekend: hoewel Erik Sanne gewaarschuwd had om vooral niet te veel te verwachten van die eerste single samen, werd "Veel te mooi" meteen goud! Sindsdien hebben heel wat cd’s van het duo die status behaald. En hoewel we in 2020 dertig jaar "Veel te mooi" vieren, kunnen we het hier toch niet laten om over Erik & Sanne te spreken als een "gouden duo"!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

H

Harelbeke

In CC Het Spoor in Harelbeke traden Erik & Sanne in 2011 nog op met een van hun zogenaamde "huiskamerconcerten". Wij kozen deze zelfde zaal uit om ons eerste concert van de tournee van "The vintage club" te laten plaatsvinden omdat we de aula daar toen al heel mooi vonden en we hoopten dat we dezelfde intimistische sfeer als toen opnieuw konden oproepen voor Erik, Roel en Hans! Helaas ging er een en ander mis, maar degenen die er waren, spraken toch vol lof over wat ze meegemaakt hadden!

Herzele

Ook in CC De Steenoven waren Erik & Sanne al (twee keer) eerder te gast. De laatste keer dateerde echter al van 20 maart 2005! Leen herinnerde zich dat concert echter nog levendig en vond Herzele altijd al een mooie locatie. Daarom bracht ze dan ook "The vintage club" erheen. Dit concert vond in het voorjaar van 2018 plaats, op zondag 29 april en kende een groot succes! Aangezien zowel het publiek, de artiesten als wij van de organisatie er zo enthousiast over waren, keken we meteen uit naar een kans om in seizoen 2018-2019 opnieuw "iets" in Herzele te doen. Na enig overleg kwamen we zo uit op het Valentijnsconcert "The vintage club XL" waarin naast de protagonisten van vorig seizoen (Roel, Hans en Erik) ook nog twee lieftallige dames (Sanne en Maartje) het podium van CC De Steenoven kwamen op zondag 17 februari 2019, wat voor nog meer bijval zorgde en ons nog steeds deed dromen van meer!

Hans De Booij

In 1983 was Leen een scholier aan de lagere school in Astene, waar de meisjes onder andere het spelletje "liedjes raden" speelden. Daarbij moest je liedjes neurië&n en dan moesten de anderen raden welk nummer het was. Aangezien Leen (toen al) een ietwat bijzondere keuze van favoriete muziek had, wisten de andere jongedames vaak niet welke, meestal Nederlandstalige nummers ze had uitgekozen. Maar op de duur kenden ze Leens favorieten toch: "Je loog tegen mij" van Drukwerk, "Comment ça va" van The Shorts en natuurlijk ook "Annabel" van Hans De Booij! Verder moet ik bekennen dat ik zonder spieken alleen nog zijn "Lichtjes van de Schelde"-bewerking kon opnoemen en dat Hans voor de rest de nobele onbekende van het drietal was dat ze in 2017-2018 in de culturele centra mocht begroeten! Leen liet zich graag verrassen... en het werd op een bijzonder aangename surprise! Hans bleek naast excentriekeling ook een publiekslieveling en een artiest in hart en nieren die op elk concert wel iets uit zijn mouw schudde want ons deed lachen, deed opkijken en veel respect voor hem deed krijgen! Net als velen die er in 2017-2018 al bij waren, kan Leen dus ook nu haast niet meer wachten om "meneer De Booij" terug te zien en te horen op het Valentijnsconcert!

Het huis dat tussen rozen stond

We kennen Erik & Sanne natuurlijk voornamelijk als duo, maar elk afzonderlijk hebben ze ook prachtnummers uitgebracht. Zo heeft Sanne bijvoorbeeld een grote hit gescoord met "Het huis dat tussen rozen stond", een nummer met een door Erik geschreven tekst over hoe zijn ouderlijk huis destijds plaats moest ruimen voor de aanleg van de Ring rond Brussel. Een inspirerende tekst... en een kanjer van een meezinger die je vast ook op de concerten van Puella meebrult!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

I

Izegem

In CC De Leest was Puella te gast voor het eerste van de twee afscheidsconcerten die ze organiseerde op zaterdag 22 september 2012. Het was een avond om nooit te vergeten voor een uitverkochte zaal. We hebben dat in 2015 fijntjes over gedaan voor het tweede van onze " Thuis bij de Van Neygens"-concerten op zondag 8 november!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

J

Jas met duizend kleuren

Toen Leen nog op de middelbare school zat, stond de tekst van dit nummer in haar schoolagenda en ooit werd het ook in de godsdienstles besproken, toen we rond het thema "pesten" werkten. Omdat dit onderwerp natuurlijk nog steeds actueel is, wordt deze klassieker van Erik nog vaak in de songlist van de concerten opgenomen. Het is een fantastisch luisterlied en een favoriet van velen!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

K

Koekelare

Het kerkje van De Mokker was de enige plaats waar Puella een concert organiseerde dat niet door Leen zelf gevonden werd. In 2011 had Leen wel al plannen voor een kerstconcert in de Pius X-kerk in Kortrijk, maar toen kwam Erik opeens nog met een idee: hij was een tof kerkje tegengekomen in een schilderachtig dorpje en wou dat Leen ter plaatse eens ging kijken om te zien of het iets was om daar iets te organiseren. Dat hoefde niet per se door Leen zelf te gebeuren, natuurlijk, maar eenmaal ze er op prospectie was geweest, wist ze in haar hart natuurlijk al dat Koekelare een volgende tussenstop op haar lijst met " door Puella veroverde dorpjes" zou worden... De kerk zat bomvol toen Erik & Sanne er kwamen optreden en als Leen haar allermooiste ervaring ooit zou mogen benoemen, dan was het (tot nu toe) misschien deze wel.

Kortrijk

Het allerlaatste kerstconcert dat Erik & Sanne zouden doen, werd in de Pius X-kerk in Kortrijk gehouden. De ervaring daar leerde ons wat Erik al lang wist: in grote(re) steden is het niet zo makkelijk om het volk op de been te krijgen voor zo’n evenement. Het promotie voeren gaat net iets stugger, mensen die informatie vragen om tickets te bestellen zijn net iets kritischer. Maar de kerk was een fantastische vondst en Puella moest en zou dit doen slagen, dus met meer dan 400 aanwezigen was die tweede kerstdag van 2011 alweer een onvergetelijke herinnering, zelfs al moesten we er op Kerstmis zelf voor naar Kortrijk rijden om alles al zoveel mogelijk klaar te zetten.

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

L

Leen

Onder de schuilnaam Puella verzorgde ze intussen al dertien concerten van Erik & Sanne in Oost- en West-Vlaanderen, maar haar echte naam is Leen. Ze is bij velen gekend als het meisje van de fanstand en zet zich graag in om van alles wat Erik & Sanne aangaat, een groot succes te maken. Ze klapt en zingt van harte mee met elk lied van het duo en als fan van het eerste uur probeert ze er zo vaak mogelijk bij te zijn, waar de tocht ons ook toe leidt, van vlak bij de deur (in Deinze voor haar allereerste optreden, bijvoorbeeld) tot een heel eind weg (vier of meer uur onderweg naar Friesland moet ook kunnen!) en er is niks waar ze meer van geniet!

Lebbeke

Het afscheidsconcert in Lebbeke bracht zo’n massa volk bijeen dat je er als organisator alleen maar stil van kunt worden! Zondag 23 september 2012 is dan ook een dag die we bij Puella nooit meer zullen vergeten! Op zondag 25 oktober 2015 vulden we CC De Biekorf nog een keer bijna tot aan de nok voor het premièreconcert van "Thuis bij de Van Neygens", waar we ook nog eens Maartjes twintigste verjaardag vierden! Het werd een namiddag met BV’s, pers en veel fans van het betere Vlaamse lied en iedereen liep er met een brede glimlach bij.

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

M

Maartje

Op fanreis in Italië zei ze het zelf destijds: "Leen kent me al van bij mijn geboorte!" We hebben haar zien opgroeien van vrolijke kleuter, die wel eens op de schoot van een organisator-in-spe kwam zitten, tot een kind dat soms wijzer dan haar jaren leek en zien nu een frisse schoonheid die niet alleen een geëngageerde leerkracht in het BUSO is, maar ons daarnaast vast ook nog wel eens verrast met een of ander muzikaal project. We hebben in elk geval genoten van haar cd’s "Eerste dauw" en "Brussel-Berlin" en de bijhorende optredens en kijken uit naar de toekomst van de jongste Van Neygen!", die intussen weer de studio is ingedoken en in september 2018 met nieuw materiaal zou komen... iets om naar uit te kijken, dus!

Moorslede

Na 2 kerstconcerten vond Puella het eens tijd worden voor iets anders... En voila, het theaterconcert in GC De Bunder was geboren! Door de ziekte van Erik moest het helaas een half jaar worden uitgesteld, maar na kerstconcert nummer 3 was het dan toch eindelijk tijd voor een heus succesverhaal in een cultureel centrum. Dit diep in West-Vlaanderen verborgen dorpje is zeker een ontdekking waard en de culturele infrastructuur beviel ons in die mate, dat we ondanks de afstand vast nog wel een keer terug komen!

Menen

Toen het afscheid van Erik & Sanne nakend werd, was het volgens Puella weer tijd voor iets nieuws: een luisteravond in het grensdorp Menen. Hoewel een wielerwedstrijd wat stokken in de wielen stak voor een vlotte organisatie, werd het ongelijk van de afwezigen toch eens te meer bewezen!

Miek en Roel

Wie kleinkunst zegt, zegt ongetwijfeld ook "Miek en Roel". Dit Gentse duo is al van in 1965 bezig met muziek en trad tot in 2016 samen op. Zo hebben ze dus hun 50-jarig jubileum als duo gevierd! Leen heeft het geluk gehad hen in die periode een paar keer live te zien en heeft ook verschillende cd’s gekocht om thuis af en toe te beluisteren. Geheel toevallig zat ze zelfs tijdens een concert van Emmylou Harris in Brugge op dezelfde rij vlakbij hen, toen ze daar zelf gewoon als publiek aanwezig waren. Leen vond Miek & Roel altijd al een duo dat respect afdwingt en waarvoor ze veel bewondering had omdat ze met ingetogen luisterliedjes toch zomaar een zaal vol mensen stil krijgen. Helaas is Miek intussen gestopt met optreden, maar wij kunnen iedereen aanraden om eens een keertje naar de nog steeds actieve Roel te komen kijken en luisteren, want dat is zeker ook de moeite waard! Met 7,5 maand zwanger ging Leen in 2018 zelfs nog kijken naar "Roel en de kleine revolutie" op de Gentse Feesten!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

N

Nederland

Ook bij onze noorderburen zijn Erik & Sanne populair! Gek genoeg vinden de Nederlanders vaak andere nummers het mooist dan wat wij Belgen verkiezen. Zo zijn ze daar dol op "Welterusten", een vrij onbekend nummer hier, en wordt ook "Koopvanalles" daar telkens uit volle borst meegezongen. We reden al vaker tot in het verre Friesland (van waaruit we dan ’s nachts soms nog naar huis vertrokken - het verkeer is dan sowieso rustiger, of waar we soms ook wel eens bleven overnachten), maar we herinneren ons ook levendig een optreden in Uden, op de avond van een voetbalduel tijdens het EK waarin Nederland het haalde en dit uitbundig in de straten gevierd werd. Aan sfeer ontbreekt het eigenlijk nooit, bij de Hollanders! En als Puella organiseert, dan mag je er ook van uitgaan dat er altijd wel een paar Nederlanders in de zaal zitten, die met plezier de lange afstand, voor de kerstconcerten zelfs vaak niet in de beste weersomstandigheden, afleggen om ons duo nog eens aan het werk te zien!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

O

Organiseren

Evenementen organiseren is een microbe. Het begon bij ons doordat we regelmatig op optredens en concerten aanwezig waren waar we vonden dat er toch iets aan de organisatie schortte. Misschien zijn we te kritisch en maken we zelf ook wel fouten (daar zijn we ons sowieso terdege van bewust!), maar wat begon als iets van "zie eens, ik kan dat ook!", is nu uitgegroeid tot een heuse machine van promotie voeren, helpende handen zoeken en vooral zelf veel vrijwilligerswerk uitvoeren en tijd er in steken om uiteindelijk tot de ultieme bekroning te komen: een dag om nooit meer te vergeten!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

P

Puella

Aangezien we hier bij Puella er niet zo op gebrand zijn om heel erg in de kijker te lopen, kozen we ervoor om onder een schuilnaam te werk te gaan. De bedoeling was iets eenvoudigs en korts te vinden dat gemakkelijk te gebruiken was als naam voor de site en wat ook niet te moeilijk zou zijn om te onthouden. Het werd uiteindelijk "Puella", Latijn voor "meisje" omdat Leen dat de beste omschrijving voor zichzelf vond: een eenvoudig meisje, dat gewoon toevallig een talent blijkt te hebben voor organiseren en daarmee zichzelf en heel wat andere mensen blij weet te maken.

Pastoor

In onze zoektocht naar een geschikte kerk voor de organisatie van een kerstconcert, kwamen we al heel wat pastoors tegen. Aan de meeste hiervan, en al zeker aan degene met wie we uiteindelijk samengewerkt hebben, hebben we heel erg mooie herinneringen. EH De Jaeger kenden we bijvoorbeeld nog als pastoor van ons eigen dorp. In Koekelare kregen we te maken met een hele sympathieke, jonge pastoor. In Kortrijk kregen we de pastoor dan weer nauwelijks te zien, maar werkten we perfect samen met de diaken. Ook in Waregem stonden we dichtbij de organisatie van een kerstconcert, maar dat ging plots helemaal mis toen de pastoor opeens vervangen werd en onze afspraken die we met hem hadden, kwamen te vervallen. En heel soms waren er ook wel eens pastoors die het niet zagen zitten dat er in hun kerk gezongen en gefeest zou worden. Maar die paar minder prettige ervaringen zijn we al lang vergeten en we hopen van harte dat we bij een volgende gelegenheid opnieuw welkom zijn bij een van de vele vriendelijke parochiehoofden!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

Q

Quiz

Bij de afscheidsconcerten in 2012 vertelde Sanne op een dag aan Leen dat ze over haar gedroomd had. De droom ging over een quiz en Leen had er aan meegedaan met haar "lief" die een begenadigd quizzer was. Ruim een jaar later bleek de droom niet helemaal uitgekomen te zijn, maar Leen had intussen wel de liefde gevonden bij Bart, die in zijn studententijd wel regelmatig met zijn vrienden (die uit een quizregio komen) een keer aan een quiz deelnam. Zelf hebben Bart en Leen ook al een paar quizzen achter de rug, maar om te zeggen dat dit een regelmatige bezigheid of een successtory is, zou toch een beetje naast de waarheid zijn.

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

R

Radio

Een zanger heeft natuurlijk niks liever dan dat zijn/haar liedjes gespeeld worden op de radio. Naast de live-optredens is dat dan ook een van de belangrijkste manieren voor de artiest om zijn/haar nummers bekend te laten worden bij het grote publiek. In de zomer van 1990 leek het alsof er maar één nummer gedraaid werd op de Vlaamse radiostations: "Veel te mooi". Intussen zijn Nederlandstalige nummers niet meer zo populair, maar Erik, Sanne en Maartje mogen zeker niet klagen over de airplay. Puella heeft daarnaast ook een bijzonder goede relatie met enkele radiostations: niet alleen won Leen in 2014 een mooie reis op Radio 2, maar daarnaast heeft ze bij Radio Veronieka - VBRO Deinze, bij Radio Tequila in Deinze en bij MFM Radio te Geraardsbergen al een interview gedaan in verband met vroegere concerten, wat de kaartenverkoop alleen maar ten goede is gekomen! Bij deze nog een dikke dankjewel aan de mensen van de betreffende radiostations daarvoor, trouwens!

Roel Van Bambost

Als je Leen voor het bestaan van "The vintage club" "De slimste mens"-gewijs naar sleutelwoorden bij de naam "Roel Van Bambost" had gevraagd dan had niet alleen het cliché-antwoord "Miek" geklonken, maar zeker ook "Gent", "filmkenner", "VRT" en "AVS". Vooral over dat laatste heeft Leen nog een fijn verhaal: aangezien Leen altijd in de streek gewoon heeft waar men de regionale zender AVS kan ontvangen, kijkt ze af en toe ook wel eens naar het regionaal nieuws en andere programma’s op deze zender. Zo zag ze toevallig eens een prijsvraag, gesteld door Roel Van Bambost. Als ze het zich goed herinnert, dan was de vraag met welk nummer Abba naar het songfestival was geweest. In elk geval was het een meerkeuzevraag en wist Leen het antwoord direct. Je kon een dvd van de film "Mamma Mia" winnen, dus ze dacht: "Ik doe even mee, je weet maar nooit..." en kort daarna viel in de brievenbus... de dvd! Als je weet dat Leen daarvoor nooit of te nimmer had deelgenomen aan die quiz, kan je toch alleen maar zeggen dat Roel Leen geluk brengt! En dus nodigde Leen hem graag uit om samen met Erik en Hans naar Harelbeke en Herzele te komen! Bij "The vintage club" leerde ze niet alleen nog meer pareltjes van de rijk gevulde carri&ère van (de intussen gestopte) Miek en haar nog als een jong veulen op het podium schitterende echtgenoot kennen, maar ontdekte ze ook dat de mens Roel Van Bambost een bijzonder aangenaam en hartelijk persoon is, die als ouderdomsdeken van het trio ook behoorlijk imponeert!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

S

Sanne

Je moet het maar doen: vanaf je eerste uitgebrachte single meteen een monsterhit scoren! Maar als het voor iemand een logische stap leek, dan voor Sanne wel: ze zingt met het gemak en de zuiverheid van een nachtegaal en ze ziet er ook nog eens goed uit! Na &Veel te mooi" dat ze samen met Erik zong, kwamen er ook nog diverse solo-hits, zoals "Het huis dat tussen rozen stond" en "Land van ons twee". Sanne combineerde eerst nog haar studies met haar carrière als zangeres en later ging ze in de week werken als lerares in (voornamelijk) het eerste leerjaar, terwijl ze in het weekend op de planken stond. Neem daar haar taken als huisvrouw en moeder nog bij en je kan alleen maar respect hebben voor deze "grande dame"! We zijn dan ook blij met het vooruitzicht dat ze straks weer met Erik gaat touren tijdens de viering van "30 jaar Erik & Sanne" en gaan ook volop genieten van haar passage bij "The vintage club XL" tijdens het Valentijnsconcert dat wij op 17 februari 2019 mogen organiseren!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

T

Tekendoos

Maartje Van Neygen bracht haar eerste echte Nederlandstalige solosingle uit in 2014 onder de naam "Tekendoos". Het liedje is een vrolijk meezingertje, wat volgens ons meteen een schot in de roos was. Daarna volgde al snel de full-cd met enkele geslaagde singles, gevolgd door een tweede cd met opnieuw veel goede nummertjes waaronder het best wel goed scorende "Nood aan jou". We genoten van de bijhorende optredens, maar begrepen ook ten volle dat daarna de focus eventjes naar Maartjes eerste werkervaring ging. Nu alles op school op rolletjes loopt en Maartje weer de studio is ingedoken, verlangen we natuurlijk alweer naar wat er straks in september 2018 als vervolg komt!

Thuis bij de Van Neygens

Het concept van de concerten ter gelegenheid van 25 jaar "Veel te mooi" was simpel: het was de bedoeling dat je het gevoel kreeg dat je gewoon in de huiskamer van de familie Van Neygen mag komen meeluisteren. Vandaar dus ook de titel van de concertreeks: "Thuis bij de Van Neygens". Je kon komen genieten van een akoestisch concert met Erik, Sanne, Maartje en nog 4 muzikanten in organisatie van Puella in Lebbeke en Izegem. Voorts waren er nog 2 andere concerten in de reeks. Stuk voor stuk waren deze concerten een groot succes: de fans waren de familie Van Neygen zeker trouw gebleven na een windstilte van 3 jaar en genoten ervan om hen nog een keer terug te zien. En U hoorde het goed: Erik, Sanne en Maartje zeiden vooraf dan wel dat dit een eenmalige gelegenheid was en dat ze niks wilden beloven over de toekomst, maar nadien klonk het toch dat het vaarwel van 2012 misschien toch wel een "graag tot weerziens" zou worden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en we gaan ervan uit dat een muzikant uiteindelijk toch gewoon graag doet wat hij of zij het beste kan: mensen entertainen zolang het kan!

Tielt

In Tielt vond destijds (op 29 oktober 2011) het tweede theaterconcert plaats dat we met Puella organiseerden. Het was de tijd van "Parfum Tzigane" dus het podium stond vol met Erik, Sanne, Maartje en het zigeunerorkest. Ook de zaal zat behoorlijk vol, dus we noteerden CC Gildhof zeker ook op onze lijst om misschien nog eens terug te komen. Uiteindelijk deden we eerst nog een paar andere CC's in West-Vlaanderen aan en kwamen we niet meteen terug, maar nu het CC helemaal vernieuwd is, hebben we opnieuw besloten om er nog eens een stop van de "30 jaar Veel Te Mooi" -tour van te maken. Op zondag 19 april 2020 verwachten we jullie dus allemaal opnieuw in Tielt!

Tweeling

In augustus 2018 worden de eerste kindjes (een tweeling!) van Bart en Leen geboren! Ze keken er al heel lang naar uit om ouders te worden, maar het zwanger worden lukte niet zo gemakkelijk. Gelukkig kregen ze, dankzij wat medische hulp, dan toch waar ze al zo lang op gehoopt hadden. Natuurlijk zal dit voor wat veranderingen in hun leven zorgen, maar Leen is vast van plan om verder concerten te blijven organiseren en zo vaak als mogelijk aanwezig te blijven zijn bij de muzikale uitstapjes doorheen het land waar Erik & Sanne haar heen brengen. Vanzelfsprekend krijgt de tweeling dus ook de muzikale microbe met de paplepel mee!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

U

USA

Voor hun laatste cd (tot nog toe, want zeg nooit nooit!) gingen Erik & Sanne naar het verre Texas in de USA! Samen met hun vrienden Carrie Rodriguez en Luke Jacobs en heel wat bekende muzikanten, namen ze daar "De fantastische expeditie" op. Voor countryliefhebbers als de Van Neygens en ook Puella, blijft Amerika nog steeds het mekka, waar de allermooiste muziek vandaan komt. Zo hoorde je dus ook tijdens de concertenreeks in 2015 enkele Amerikaanse invloeden in Erik & Sannes muziek!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

V

Veel te mooi

Dé zomerhit die Vlaanderen ooit gekend heeft, heet vast en zeker "Veel te mooi". Wat weinigen weten is dat het nummer zijn origine kent in Kroatië, waar het zijn onder de titel "Dome moj" werd uitgebracht door Meri Cetinic. De single, met op de B-kant "Jij bent mijn liefste" (een voorteken?) ging destijds maar liefst 75000 keer over de toonbank en stond een hele zomer lang in alle hitparades aan de top. In 2015 vierden we het zilveren jubileum van deze plaat, en dus meteen ook van het duo Erik & Sanne, met een concertenreeks en in 2020 komt er opnieuw een vervolg met "30 jaar Erik & Sanne", waar we nu al naar uitkijken!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

W

Witse

Maartje Van Neygen is niet alleen een begenadigd zangeresje, dat in de voetsporen van haar ouders haar eigen weg in de showbizzwereld aan het zoeken is, maar deze "dochter van..." kan nog veel meer. Niet alleen stond ze al een paar keer op de catwalk, maar bovendien is ze ook al enkele keren op het scherm verschenen als actrice. Als kleine meid speelde ze eerst mee in musicals en daarna kreeg ze de acteerkriebel helemaal te pakken en dacht ze er zelfs even aan om die weg in te slaan, toen ze meermaals gevraagd werd om mee te doen in enkele belangrijke series, waaronder Witse. Daar kreeg ze twee keer een hoofdrol te pakken, waarin ze een paar heel mature scènes speelde op jonge leeftijd. Acteren zit haar dus zeker ook in het bloed en is iets wat ze nu ook nog steeds met overgave doet in haar eigen muziekclips!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

X

Xylofoon

Aangezien het aantal woorden dat met een letter X begint, nogal beperkt is in de Nederlandse taal, koos ik voor dit alfabet dan maar voor een instrument dat met een X begint, namelijk de xylofoon. Ongetwijfeld zal er hier of daar wel al een nummer van Erik & Sanne zijn waarop een xylofoon een belangrijke rol speelt, maar ik kan er alleszins niet zo snel eentje verzinnen...

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

Y

Yvette

Yvette is de mama van Leen en maakt dus ook deel uit van Puella. Als jullie je bestellingen telefonisch doorgeven of ons opbellen voor een of andere inlichting, dan krijg je heel vaak Yvette aan de lijn. Daarnaast verzorgt zij ook samen met Leen de fanstand, eerst van Erik & Sanne en nu van Maartje. Kenmerkend voor haar zijn haar gulle lach, haar enthousiasme en het feit dat ze zich in alles jonger voordoet dan haar jaren haar zouden aangeven... een mama uit de duizend, dus!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

Z

Zigeuners

Voor de cd "Parfum Tzigane" hebben Erik & Sanne samengewerkt met een zigeunergezelschap. Deze Roemenen en Hongaren zorgden voor een aparte sfeer, die niet alleen op de plaat, maar ook tijdens de live-concerten te merken viel. Vaak improviseerden de muzikanten ter plaatse een nieuwe versie van een van de nummers, maar ondanks de moeilijkheden die daardoor wel eens veroorzaakt werden, onthouden we onze zigeunervrienden toch vooral als een vrolijk stel waar je een hele dikke vriendschap mee kon smeden... en dat hebben we gedaan ook!

Zonnetje

In de jaren 90, toen Sanne net als zangeres begonnen was, had ze een fanclub die een driemaandelijks magazine, genaamd "Het zonnetje" uitgaf. Leen was van in het begin lid van de fanclub en begon al gauw artikels en gedichtjes in te sturen om het blad mee te helpen vullen. Na een tijdje was het duidelijk dat de meeste artikels sowieso van haar kwamen (Leen ging vaak naar optredens en schreef dan telkens een verslagje en ze deed dit nog dolgraag ook!), zodat Erik & Sanne haar vroegen om een soort van "eindredactrice" te worden, een journalistieke functie waar Leen graag op inging. Tot de dag dat het "Zonnetje" ophield met bestaan, is Leen dan ook met veel plezier bezig geweest om ingezonden artikels uit te zoeken en eigen teksten te schrijven om het volgende blad samen te stellen. Hoewel ze nu meer dan voldoende werk heeft met haar eigen job en met de organisatie van concerten voor Erik & Sanne en Maartje, denkt ze soms nog wel met heimwee aan die tijd terug!

Terug naar alle letters om een andere letter te kiezen

Terug naar het menu bovenaan deze pagina om iets anders te doen