Archief

Puella begon anno 2008 als een meisje met een droom. Die droom vond plaats op vrijdag 12 december 2008 in de parochiekerk Sint-Amandus en Sint-Job te Astene. Het werd een kerstconcert om nooit meer te vergeten, voor een bomvolle kerk met 330 mensen!

In 2009 besloot Puella nog hoger te mikken en gingen we op zoek naar een andere locatie, waar nog meer publiek zou kunnen genieten van het fantastische kerstprogramma van Erik & Sanne. We vonden de Sint-Pauluskerk van Petegem-aan-de-Leie en lieten net geen 500 personen met ons meegenieten van al dat moois!

Anno 2010 was er nog geen einde gekomen aan mijn idealen en visioenen: ik trachtte opnieuw, met jullie steun en medewerking, de prachtige kerk van Petegem-Deinze vol te laten lopen (en zowaar, jullie maakten mijn stoutste dromen waar) en bovendien probeerde ik voor het eerst ook een theaterconcert in een cultureel centrum te organiseren. Hiervoor trok Puella naar het West-Vlaamse Moorslede (tussen Menen en Roeselare) waar in het GC De Bunder een concert in het kader van "20 jaar Erik & Sanne" gepland stond, met een gevarieerd programma van de grootste hits, klassiekers uit de oude doos en splinternieuwe nummers.

Door omstandigheden kwam het theaterconcert in 2010 te vervallen, maar gelukkig kon de draad gewoon weer opgepikt worden in april 2011 en werd het concert in Moorslede alsnog een succes, met ruim 400 gegadigden die met ons meegenoten. Maar wie dacht dat ik daardoor al voldoende hooi op mijn vork zou hebben genomen voor dit kalenderjaar, kwam bedrogen uit: Puella stond er eind 2011 nog 3 keer met allereerst een nieuw concert in het cultureel centrum van Tielt en vervolgens zelfs 2 kerstconcerten, dit keer in twee nieuwe, doch ook bijzonder mooie kerken te Koekelare en Kortrijk. Opnieuw konden we spreken van niets anders dan succesverhalen voor de organisatie, met lovende woorden van iedereen die er bij was!

2012 werd het afscheidsjaar van Erik & Sanne en dus pikte Puella nog gauw haar graantje mee om nog enkele evenementen rond hen te organiseren. Er kwam een intieme luisteravond in het CC De Steiger te Menen in de maand maart en vlak voor het doek op 30 september viel, hadden we nog onze tweedaagse met afscheidsconcerten in Cultuurhuis De Leest te Izegem en CC De Biekorf te Lebbeke, waar we op één weekend tijd in totaal maar liefst 1150 bezoekers telden.

In 2015 kwamen Erik & Sanne weer even aan het venster piepen. Ze vierden dat jaar namelijk het jubileum van 25 jaar "Veel te mooi". Er waren concerten in Lebbeke, Izegem, Geel en Eeklo, waarvan de eerste twee in organisatie van Puella. In totaal kon dat opnieuw tellen voor ruim 1000 gegadigden die meezongen en -klapten alsof de Van Neygens geen dag weg waren geweest! Op vraag van Maartje kwam er trouwens sowieso al een vervolg aan dit verhaal, want op 23 december kwamen we nog eens met 150 fans samen in een intiem zaaltje in Sint-Niklaas om de jongste Van Neygen te horen zingen en vertellen over haar nieuwste plaat.

In 2017-2018 liet Erik zich overtuigen om deel te nemen aan een project met Roel Van Bambost en Hans De Booij. Het trio "The vintage club" was geboren en wij nodigden hen uit naar Harelbeke en Herzele. In 2019 werd ook aan dit verhaal een vervolg gebreid met het Valentijnsconcert "The vintage club XL" dat opnieuw in Herzele heeft plaatsgevonden!

Op naar 2020 voor "30 jaar Veel Te Mooi" waarvoor Puella alvast opnieuw naar Tielt trekt!

Wie nog wat meer wil lezen over onze voorbije organisaties, kan hier in het archief terecht. Je vindt er een korte samenvatting van elk van de voorbije concerten, wat foto‘s en (oude) links om naar hartelust herinneringen op te halen!