The Vintage Club in Herzele

The Vintage Club

"The Vintage Club": dat zijn Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans De Booij. Over elk van deze drie mannen kan je op de respectievelijke pagina’s met hun naam iets meer lezen. En over deze drie mooie stemmen samen valt natuurlijk ook iets te vertellen. Want ondanks de vele verschillen (in uiterlijk, in leeftijd, in afkomst, ...) zijn er ook heel wat gelijkenissen: alledrie zijn ze vakmannen die ernaar streven om het betere luisterlied voor hun publiek te brengen: kleinkunst, dus, met een vleugje folk en een streepje country.

Je mag van hen de betere teksten verwachten: liedjes met een verhaal achter, maar dat wil niet zeggen dat je bij hun concerten de hele tijd braaf op je stoel zal moeten zitten luisteren. Er zullen zeker ook vele meezingmomenten zijn tijdens de concerten van "The Vintage Club": je zal bepaalde melodieën sowieso herkennen en dan kan je je vast ook nog wel een stukje van de tekst herinneren, of anders neurie je maar mee of zing je gewoon "lalala".

De drie mannen zijn trouwens ook alledrie muzikanten in hart en ziel. Er zal dus vast ook wel eens een gitaar of een ander instrument vastgenomen worden. En naast de uit het leven gegrepen teksten, zal je dus ook deuntjes en wijsjes horen die ingenieus in elkaar zijn gestoken (vaak ook gecomponeerd door de mannen zelf!) en waar zelfs iemand die de Nederlandse taal niet machtig is door zou kunnen betoverd worden!

Het concept

Nostalgie troef op deze concertnamiddagen! De heren van "The Vintage Club" brengen je terug naar de jaren ’60 (Roel), ’70 (Erik) en ’80 (Hans), met een lach en een traan, een vleugje melancholie en vooral veel gezelligheid! De muziek die ze toen uitbrachten, is trouwens nog lang niet "verouderd" of "voorbijgestreefd": je hoeft geen zestiger te zijn om de songs te kennen, want veel van deze nummers worden ook vandaag nog op de radio gespeeld. En zelfs al heb je al een gezegende leeftijd bereikt, dan is de kans ook groot dat je straks nog liedjes ontdekt die je al lang niet meer of zelfs misschien nog nooit heb gehoord, want er zitten ook verborgen schatten in het repertoire van de drie heren!

Dit alles akoestisch gebracht: zonder veel tierlantijntjes, gewoon de drie mannen die zichzelf en de anderen begeleiden en nog twee extra muzikanten zodat de melodieën het beste uitkomen. Geen luide "boem boem"-muziek, maar de puurheid van een stem en een paar instrumenten... zo moet en zal het zijn!

XL (deluxe!)

Voor deze Valentijnseditie voegen we nog iets speciaals toe aan het programma: naast de drie heren komen er ook nog twee dames meedoen, in de vorm van de rest van de familie Van Neygen! Zo krijgt het concert dus in Herzele niet alleen een extra romantisch tintje, maar kan je ook reeds een voorsmaakje proeven van "30 jaar Erik & Sanne", de concertreeks die er in 2020 aankomt! Dit extraatje is exclusief voor het concert van 17 februari, dus we rekenen er op dat dit een extra publiekstrekker wordt!

Opnieuw in Herzele

Vorig jaar kwamen we bij toeval op CC De Steenoven in Herzele uit: Erik & Sanne hebben er ooit hun 15-jarig jubileum als zangduo gevierd en Leen had daar goede herinneringen aan. Het bleek een toplocatie te zijn: een modern cultureel centrum met ruime parking, in de zaal een spiksplinternieuwe tribune en een gezellige omgeving in een pittoresk dorpje! De sfeer zat enorm goed en van zodra er dus sprake was van een tweede seizoen met "The Vintage Club" begon Leen te dromen... Al lijkt het een beetje een risico dat er een d&éj&à-vu syndroom zou kunnen optreden bij mensen die vorig jaar al naar het concert zijn geweest, toch zijn wij ervan overtuigd dat het dit seizoen gewoon NOG beter wordt en dat iedereen er dus vast opnieuw bij wil zijn!

En dus niet te missen!

Was je er vorig jaar al bij, dan is de vraag dus of je de verbeterde versie van wat je toen al kon behagen, wil zien. Miste je de vorige editie omdat je vond dat er toch iets aan ontbrak, dan is de kwestie eigenlijk nog simpeler, want met wat we nu hebben kunnen toevoegen, zou je toch zeker tevreden moeten zijn. En miste je de eerste passage van "The Vintage Club" om een andere reden, dan hoop ik dat je dit keer nog eens goed nadenkt of dit evenement echt niet nog een extra inspanning waard is. In elk geval: het zal de moeite waard worden en zoals steeds zullen de afwezigen ongelijk hebben!

Dus... tot op 17 februari 2019 om 15u in CC De Steenoven in Herzele!