The Vintage Club in Herzele

The Vintage Club

"The Vintage Club": dat zijn Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans De Booij. Over elk van deze drie mannen kan je op de respectievelijke pagina’s met hun naam iets meer lezen. En over deze drie mooie stemmen samen valt natuurlijk ook iets te vertellen. Want ondanks de vele verschillen (in uiterlijk, in leeftijd, in afkomst, ...) zijn er ook heel wat gelijkenissen: alledrie zijn ze vakmannen die ernaar streven om het betere luisterlied voor hun publiek te brengen: kleinkunst, dus, met een vleugje folk en een streepje country.

Je mag van hen de betere teksten verwachten: liedjes met een verhaal achter, maar dat wil niet zeggen dat je bij hun concerten de hele tijd braaf op je stoel zal moeten zitten luisteren. Er zullen zeker ook vele meezingmomenten zijn tijdens de concerten van "The Vintage Club": je zal bepaalde melodieën sowieso herkennen en dan kan je je vast ook nog wel een stukje van de tekst herinneren, of anders neurie je maar mee of zing je gewoon "lalala".

De drie mannen zijn trouwens ook alledrie muzikanten in hart en ziel. Er zal dus vast ook wel eens een gitaar of een ander instrument vastgenomen worden. En naast de uit het leven gegrepen teksten, zal je dus ook deuntjes en wijsjes horen die ingenieus in elkaar zijn gestoken (vaak ook gecomponeerd door de mannen zelf!) en waar zelfs iemand die de Nederlandse taal niet machtig is door zou kunnen betoverd worden!

Het concept

Nostalgie troef op deze concertnamiddagen! De heren van "The Vintage Club" brengen je terug naar de jaren ’60 (Roel), ’70 (Erik) en ’80 (Hans), met een lach en een traan, een vleugje melancholie en vooral veel gezelligheid! De muziek die ze toen uitbrachten, is trouwens nog lang niet "verouderd" of "voorbijgestreefd": je hoeft geen zestiger te zijn om de songs te kennen, want veel van deze nummers worden ook vandaag nog op de radio gespeeld. En zelfs al heb je al een gezegende leeftijd bereikt, dan is de kans ook groot dat je straks nog liedjes ontdekt die je al lang niet meer of zelfs misschien nog nooit heb gehoord, want er zitten ook verborgen schatten in het repertoire van de drie heren!

Dit alles akoestisch gebracht: zonder veel tierlantijntjes, gewoon de drie mannen die zichzelf en de anderen begeleiden en nog twee extra muzikanten zodat de melodieën het beste uitkomen. Geen luide "boem boem"-muziek, maar de puurheid van een stem en een paar instrumenten... zo moet en zal het zijn!

In Herzele

Het was moeilijk om een goeie datum te combineren met een goede locatie in de provincie Oost-Vlaanderen. Even dachten we zelfs dat we het bij één concert (dat in Harelbeke, dat al langer vast lag) gingen moeten laten aangezien het niet zo evident was om dat tweede concert vast te leggen. Maar ik bleef volhouden dat ik toch ook iets in onze eigen provincie wou organiseren: we konden vast wel iets vinden dat min of meer centraal in Vlaanderen ligt, waardoor het vanuit alle hoeken van het land en zelfs vanuit Nederland (voor de fans van Hans of voor onze Nederlandse vrienden die ook graag naar Erik en/of Roel komen luisteren!) goed bereikbaar is en wat niet alleen voor ons, maar ook voor Erik (intussen toch al bijna 20 jaar inwoner van Hamme) en voor Roel, die ook een Oost-Vlaming is, als "thuismatch" kon gezien worden.

En toen kwam ik plots op CC De Steenoven in Herzele uit: Erik & Sanne hebben er ooit hun 15-jarig jubileum als zangduo gevierd en ik heb er goede herinneringen aan. Bovendien is het eigenlijk een toplocatie: een modern cultureel centrum met ruime parking, in de zaal een spiksplinternieuwe tribune en een gezellige omgeving in een pittoresk dorpje!

Niet te missen!

Drie charmante mannen met een grandioze stem. Muziek om naar te luisteren, maar ook om op je stoel te zitten wiebelen van plezier, om te klappen en mee te neuriën. Een zondagnamiddag op het einde van april als het nog niet warm genoeg is om naar een evenement op een buitenlocatie te gaan en wel weer perfect geschikt om te genieten van een leuk uitje in een knusse zaal samen met een boel andere mensen die net als jij houden van goed gezelschap, een fijne sfeer en leuk entertainment. Allemaal ingrediënten voor een fijne dag die je ongetwijfeld beleeft als je een ticketje koopt voor dit bijzondere concert in Herzele. We willen jou erbij! En we beloven je nu al dat je gaat genieten tot in de toppen van je tenen en tot diep in je hart!

Dus... tot op 29 april 2018 om 15u in CC De Steenoven in Herzele!