Tielt

Waarom Tielt?

Na een jaartje afwezigheid komen we graag terug naar West-Vlaanderen! Er waren nog wel enkele andere locaties waar we graag waren teruggekeerd, maar aangezien CC Gildhof helemaal vernieuwd is en we 9 jaar geleden als organisator nog echt in onze kinderschoenen stonden, kijken we er alleszins ook naar uit om daar nog eens opnieuw te komen en te zien of we er in Tielt opnieuw een geslaagde namiddag kunnen van maken!

Wie naar Tielt wil komen, hoeft niet meteen afgeschrikt te worden door het feit dat dit een West-Vlaamse stad is. Het is immers niet zo dat Tielt zich echt in een uithoek van het land bevindt. Vanuit Brussel en Antwerpen zit je op nauwelijks een uur afstand en binnen de cirkel van een half uur kom je zowel in Kortrijk, Brugge als Gent en Oudenaarde uit. Of als je van verder komt, dan maak je er toch gewoon een uitstapje van, eventueel gecombineerd met een weekendverblijf? Tielt is in elk geval meer dan het bezoeken waard!

Wat is er in Tielt?

De vraag is eerder: wat is er NIET in Tielt! Je kan er diverse beelden en kerken gaan bezichtigen, er is de Hallentoren op de markt (werelderfgoed van UNESCO!) en je kan er ook op diverse plaatsen de geschiedenis van Tielt in de beide wereldoorlogen gaan "herbeleven". Voor de sportievelingen is er in Kanegem, deelgemeente van Tielt, het "Flandrienhuis" waar je alles over de lokale held Briek Schotte kan leren.

Voor wie overweegt om wat vroeger te komen of wat langer te blijven: er zijn in Tielt en omgeving enkele hotels en B&B’s die hoog aangeschreven staan en waar je voor een zacht prijsje een verblijf kan boeken. Wie een eet- of drinkgelegenheid zoekt om voor of na het concert nog even in de omgeving te genieten, kan eveneens in Tielt of omgeving terecht: je vindt er restaurants in alle prijsklasses en ook verschillende gezellige cafeetjes.

Het station van Tielt ligt in een rechte lijn met het cultuurcentrum. De afstand bedraagt minder dan een kilometer, zodat zelfs een niet geoefende wandelaar dit in minder dan een kwartier kan afleggen. Er zijn ook talrijke lijnbussen uit alle windrichtingen die je zelfs nog dichter bij de zaal afzetten. Als je dus niet met de auto kan komen, moet je zeker niet laten om naar Tielt te komen.

Kom je wel met de auto, dan zoek je natuurlijk ook een parkeerplek. Bij CC Gildhof hoort een kleine parking, goed voor 67 auto’s. In het centrum vind je voor de rest vooral blauwe zone, maar aangezien het concert op een zondag plaatsvindt, kan je ook daar gratis parkeren. Daarnaast zijn er nog enkele gratis en betalende parkings in de buurt, dus al te ver stappen, zal je ook al niet moeten doen.

Wat mag je verwachten van CC Gildhof?

* foto gebouw CC Gildhof Tielt *

Het CC Gildhof staat ook nog altijd bekend onder de naam Stadsschouwburg: het gaat hier dus wel degelijk om een mooie, uit de kluiten gewassen, culturele infrastructuur en niet zomaar om een klein plaatselijk zaaltje. Er zijn 450 plaatsen beschikbaar, verdeeld over parterre en balkon. En voor wie zich de wat oubollige zeteltjes uit 2011 nog herinnert, hebben we ook nog goed nieuws: nadat er eind 2015 asbest gevonden werd in de schouwburg, is de zaal volledig gerenoveerd en pas begin 2019 terug open gegaan. Als je dus straks naar Tielt (terug)komt, ontdek je eigenlijk een splinternieuwe zaal, compleet met extra beenruimte op de benedenverdieping!

In het gebouw van CC Gildhof is ook De Foyer: niet zomaar een ontmoetingsruimte, maar wel degelijk Foyer met een hoofdletter want dit is ook de naam van de cafetaria. Momenteel is men nog op zoek naar nieuwe uitbaters, maar tegen september 2019 komt dat in orde en zal je minstens één uur voor en één uur na het concert in deze horecazaak terechtkunnen voor een hapje en/of een drankje.

* foto zaal CC Gildhof Tielt *

Hoe kom je er?

Wil je ook wel eens mee komen genieten in dit prachtige cultureel centrum in deze mooie gemeente, volg dan volgende instructies om op zondag 19 april 2020 gemakkelijk tot aan CC Gildhof in Tielt te geraken: