Wij zijn met 500 (en ‘t is nog niet gedaan!)

vuurwerk
vuurwerk

Het is al een hele tijd geleden sinds ik nog eens een berichtje op deze blog achterliet. Het is dan ook al regelmatig hektisch geweest en het houdt nog lang niet op. Vanaf morgen beginnen we aan een reeks kerstconcert met Erik & Sanne, die Puella combineert met een full time job die ook nog eens behoorlijk veeleisend is. Maar hoewel de drukte aanhoudt en ik mezelf al regelmatig dingen heb ontzegd omdat ik nu eenmaal prioriteiten moet stellen, sta ik er nu echt op om nog eens van me te laten horen.

Het nieuws dat ik momenteel heb, is immers ronduit spetterend (vandaar de foto van het lichtspektakel hiernaast!) want wij hebben zopas de ongelooflijke grens van 500 verkochte tickets bereikt. Verleden jaar waar we al erg blij toen er net iets minder dan dat magisch nummer kaartjes aan de man konden worden gebracht, maar nu hebben we zelfs nog 12 dagen om de voorziene 550 plaatsen echt tot de allerlaatste te vullen. Dus… als u nog niet naar Petegem komt (waarom niet, eigenlijk?), als u het evenement van het jaar niet wilt missen en als u voor 17,50 luttele eurootjes per persoon eens goed wilt verwend worden, rep u dan maar naar onze bestelpagina (www.puella.be/bestelpetegem.php) en klik op die allerlaatste groene stoeltjes!
Het schooltje is afgehuurd voor een drankje en een babbel voor of na het concert (met gratis consumptie voor iedereen die een geldig ticket heeft), er is nog een extra verrassing voor iedereen besteld (duimen maar dat die op tijd komt!) en natuurlijk is het spektakel in de kerk zelf ook reeds om duimen en vingers van af te likken. 499 anderen geven mij hierin alvast gelijk. En u?
Tot zondag 19 december. We verwachten je!

Tijd voor… reclame!

ons promotiemateriaal voor 2010
ons promotiemateriaal voor 2010

Twintigduizend flyers, vijfhonderd posters, tweeduizend tickets en nog wat kleiner drukwerk ben ik vandaag gaan afhalen bij mijn favoriete drukker. Bij deze heeft de Puella-rekening weer dringend wat gezonde input nodig, maar dat is net waar al dat promotiemateriaal moet voor dienen: als alles goed gaat, gaan al die gele zonnetjes die straks het straatbeeld gaan kleuren (de posters) samen met de rest van onze splinternieuwe uitrusting om reclame te maken en natuurlijk ook deze “goede ouwe” website, jullie straks zo enthousiast maken, dat de tickets de deur uit vliegen!

Eén juli nadert en dan willen we graag met de verkoop van de eerste tickets van start gaan. Vandaar dat er natuurlijk ook al aan de PR moest gedacht worden! En gelukkig kan Puella zelf wel een en ander uit haar computer toveren om daar iets van te maken: een website met allerlei toeters en bellen, die toch niet overdreven futuristisch is gemaakt, maar waar eenieder (hopelijk) zijn weg in vindt en toen die eenmaal online was, begonnen we vol enthousiasme aan de bijhorende ontwerpen voor de flyers en dergelijke. Als je niet in die branche zit, kan je je vast niet voorstellen hoeveel werk daar in kruipt. Jullie Puella is op het moment van schrijven meer dan oververmoeid aangezien ze haar full time job combineert met deze uitzinnige hobby. Maar ook al is die organisatiemicrobe die in 2008 voor het eerst kwam piepen, intussen echt flink uit de hand aan het lopen en al blijft het een monnikenwerkje om al dat promo-materiaal zelf te maken, toch had ik het ook niet anders gewild. Toen ik vandaag die posters en flyers zag, kon ik echt wel wenen van geluk! Ik ben best wel trots op mezelf omdat dit allemaal echt helemaal mijn ding is waar ik mijn hart en ziel in gelegd heb, waar mijn passie voor Erik & Sanne uit spreekt (of dat meen ik toch te denken) en wat ik nooit had kunnen doen als ik niet elke avond dat ik eigenlijk in mijn bed had horen te zitten, nog heel veel moed had kunnen putten uit de gedachte dat ik straks weer niet alleen heel veel mensen in het publiek blij kan maken met een fantastisch concert, maar ook uit de allesoverheersende wetenschap dat het mooiste wat je als fan aan een artiest kan schenken, toch moet zijn dat je hen voor een dankbaar en geestdriftig publiek kan laten optreden.

Dus… als na het vele teken- en denkwerk op de computer ik straks weer de fysieke toer op ga door vele kilometers te stappen door Vlaamse wegen met de bedoeling onze flyers en posters aan de man te brengen en zo ook de tickets vlot de deur uit te laten gaan, dan zal ik ook nog blijven glimlachen als mijn arme voeten onder de blaren zitten, als ik moe en stijf van het vele wandelen thuis kom en als de telefoon nog veel te weinig rinkelt en de website nog niet vaak genoeg naar mijn zin bezocht wordt om bestellingen te maken, maar dan zal ik mijn kalvarietocht verderzetten met heel veel moed en de zekerheid dat we er best wel vertrouwen in mogen hebben. Ik reken er op dat jullie me niet in de steek laten en dat ik niet voor niks mijn spaarcentjes heb geïnvesteerd in de boeking van deze artiesten en in de aankoop van al dat drukwerk, dat al mijn pijntjes en kwaaltjes na de zoveelste promotiecampagne niet voor niks zal zijn omdat jullie me allemaal gaan helpen om nog maar eens een droom waar te maken. En vooral ook omdat ik bij elke sprong in het duister die ik nog elke dag maak in dit organisatorisch avontuur, telkens twee lieve engeltjes over mijn schouder zie kijken en hen glimlachend zie knikken dat het goed was: mijn steun en toeverlaat, mijn muze waardoor ook deze tekst weer zo makkelijk uit mijn keyboard kwam, net als elk verhaal dat rechtstreeks vanuit mijn hart door allerlei bloedvaten naar mijn vingers wordt gepompt… mijn Erik en Sanne! 🙂