Puella kijkt om… en gaat verder op de ingeslagen weg!

Wat is het lang geleden dat ik nog een keer iets schreef in deze blog! Het hele jaar 2011 lang is er zelfs geen enkel bericht van mij verschenen, merk ik! En dat terwijl we toch opnieuw zoveel hebben meegemaakt met Erik & Sanne en onze evenementen rond hen! Ik beloof bij deze plechtig dat ik in 2012 beter mijn best ga doen, hoewel ik er meteen ook aan toe wil voegen dat ik al lang afgestapt ben van het principe om goede voornemens te maken aangezien je daar toch alleen maar teleurstellingen mee kan oplopen. Maar als jullie van mij aanvaarden dat “mijn best doen” voor mij echt nog iets betekent en als ik plechtig beloof om op de momenten dat ik denk “man, ik moet dringend nog eens schrijven” het niet alleen bij denken te laten, dan zal het vanzelf wel los lopen, denk ik.

In elk geval wil ik bij deze toch eventjes een korte round-up geven van wat we in 2011 allemaal beleefden. Het jaar begon met een intense zoektocht naar een mooie kerk voor een kerstconcert. In januari waren we daar zelfs al mee bezig, maar het kostte dit keer echt wel veel moeite. In de ene parochie vroegen ze een immense som om alleen maar het kerkgebouw te huren, in de andere was het enthousiasme ver te zoeken en in een derde was alles in kannen en kruiken met de pastoor tot de kerkraad plots kwam melden dat het toch niet zou kunnen. Zo hebben we op een bepaald moment zelfs een kerstconcert gehad dat al helemaal vast stond en zelfs al op de site van Erik & Sanne was verschenen, tot plots toch weer bleek dat het uiteindelijk niet kon. Tja…

GC De Bunder - Moorslede

Uiteindelijk hebben we eerst nog het concert in Moorslede meegemaakt dat we ook zelf hadden georganiseerd. Als ik erover nadenk dat dat ook nog in 2011 viel, ben ik er eigenlijk nog meer van onder de indruk wat we in dat ene jaar allemaal gepresteerd hebben! De reacties in Moorslede waren in elk geval weer unaniem fijn om te horen en dus gaf dat ons de juiste stimulans om er daarna weer meteen in te vliegen. In mei vierden we de 60e verjaardag van Erik en leefden we zelf ook volgens het motto “je bent pas zo oud als je je voelt!”. Als Dhr. Van Neygen op het podium kan staan springen en dansen alsof ie nog een prille twintiger is, dan moeten wij toch ook nog een tandje bij kunnen steken voor onze evenementen, nietwaar? En dus gingen we diezelfde maand nog naar Tielt om daar verdere afspraken te maken voor een nieuw theaterconcert en trokken we nog een keer “de Vlaanders” rond op zoek naar die ene kerk, die we uiteindelijk in Kortrijk vonden!

Missie volbracht! Vanaf 1 juli begonnen we met de ticketverkoop en alles ging goed… tot Erik in juli vertelde over Koekelare, een mooi dorpje voor nog een kerstconcert. Het verhaal is al voldoende verteld, dus laat ik het er gewoon bij houden dat we eind augustus NOG een kerstconcert erbij hadden om te organiseren en tickets voor te verkopen.

Eind 2011 hadden we dus 4 evenementen achter de rug, telkens met Erik & Sanne en telkens met om en bij de 400 mensen in de zaal, die stuk voor stuk tevreden terugkijken naar wat we hen gepresenteerd hebben. Kijk, als je dan een gewoon meisje bent dat voor 2008 nog nooit iets dergelijks had gedaan, dan mag je daar best trots op wezen, denk ik! Ik kijk in elk geval met plezier om naar al die dagen dat we door weer en wind gingen flyeren of mensen met een eigen zaak gingen “lastig vallen” om te vragen of ze een poster in de etalage wilden ophangen. De vele uren die ik achter mijn pc spendeerde om mailtjes met vragen te beantwoorden, om persberichten te schrijven, tickets en flyers te ontwerpen, een site in elkaar te “flansen”, sponsorboekjes te maken en zo meer, die zijn allemaal wel besteed geweest! Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik hierbij gekregen heb en ik glimlach als ik nadenk over het eindresultaat… zoveel werk voor die paar uurtjes dat zo’n concert duurt, maar toch: ik zou het voor geen geld hebben willen missen!

En dus, aangezien het al van 27 december 2011, de dag na het laatste kerstconcert, alweer kriebelt om weer aan de slag te gaan… gaan we meteen de draad weer opnemen! Ja, ik ben mij ervan bewust dat het straks op 30 september 2012 allemaal ophoudt, dat Erik & Sanne dan aan een welverdiende rust toe zijn en dat we daarna misschien nooit meer met Puella, blogs, organiseren, concerten en weet ik veel wat nog allemaal gaan bezig zijn, maar daar gaan we nu nog even niet aan denken. Nu is het tijd om feest te vieren en dat doen we met een volgend evenement!

Dus… aan al wie Erik & Sanne nog een keer wil zien optreden, al wie graag naar de evenementen van Puella komt of al wie gewoon zin heeft in een dagje uit, deze boodschap: Menen, 25 maart, Erik en Sanne zonder franjes. En als het “zonder franjes” is moeten we daar ook niet meer tamtam rond verkopen… wie ge├»nteresseerd is en meer informatie wil, vindt vanzelf de weg wel naar een andere pagina op deze site, schrijft een reactie op deze blogpost of vindt wel een manier om Puella te bereiken en haar de nodige vragen te stellen. Als je er echt bij wil zijn, dan zit je nu al klaar om vanaf maandag 23 januari te bestellen.

Tot blogs,

Puella!