De magische 100!

Het is gelukt! Voor we met de eerste promotie van ons kerstconcert begonnen, had ik gehoopt om, terwijl ik lekker in het buitenland zat te genieten, een bericht te mogen schrijven met de melding dat het honderdste ticket intussen de deur is uitgegaan. En zie: met nog drie vakantiedagen te gaan, is mijn doel bereikt: we zitten zelfs al aan 107 verkochte kaartjes.

Nochtans leek het er een hele tijd op dat we tegen eind augustus nog niet aan die magische 100 zouden komen. Op een bepaald moment, toen we rond de 90 stoelen bezet hadden, stagneerde de verkoop immers een beetje. Opeens kwamen er bijna geen bestellingen meer binnen. Ik veronderstel dat het fantastische weer in België daar voor iets tussen zit, maar natuurlijk heb je ook altijd de vroegboekers en degenen die tot op het laatste moment wachten. Als je zo vroeg met de ticketverkoop begint als wij dat gedaan hebben, dan kan het best dat daar een tijd tussenzit waarin er weinig tot geen mensen aan bestellen denken. De ene omdat ze hun tickets al hebben, de ander omdat hij of zij vindt dat het nog veel te vroeg is om nu al met dingen rond Kerstmis bezig te zijn.

Ik heb trouwens ook al gehoord dat mensen op dit moment nog een beetje aan het aarzelen zijn omdat ze gehoord hebben over Eriks ziekte en zich dus afvragen of alles wel zoals gepland zal kunnen doorgaan. Voor mensen die om die reden nog twijfelen, heb ik slechts één woord: vertrouwen! Dat is namelijk niet alleen de titel van de nieuwe cd van Erik & Sanne die je heel binnenkort (dinsdag 15 september) bij Story kunt vinden, maar ook het codewoord voor al wie aarzelt of doemdenkt. Geloof er maar in: de Erik en Sanne die je op 19 december te zien kan krijgen in Petegem, zal een duo in topvorm zijn! Ons mooiste geschenk aan hen om onze waardering daarvoor te uiten, is natuurlijk een bomvolle kerk met allemaal enthousiaste mensen. Dus toon uw geloof in ons fantastisch duo door vandaag nog tickets te bestellen! Hoe langer u aarzelt, hoe groter de kans bestaat dat de beste plaatsen de deur uit zijn.

Als Puella straks weer thuis is, gaat ze er trouwens ook meteen weer invliegen. Er ligt handenvol werk op me te wachten, maar ik ga zeker ook tijd maken om nog op allerlei manieren reclame te maken voor ons concert, zodat de resterende 443 zitjes ook weldra gevuld worden. Want hoewel ik heel erg blij ben met de 107 verkochte tickets op dit moment, spreekt het natuurlijk vanzelf dat we hier niet kunnen blijven stilstaan.

Om nog maar eens de vergelijking met vorig jaar te maken: in september 2008 moest de verkoop nog beginnen, dus op dat vlak hebben we alvast een flinke voorsprong. Anderzijds hadden we toen ook maar 300 beoogde tickets, terwijl we er nu graag (minstens!) 550 willen reserveren. Ik weet nog steeds niet of dat allemaal wel gaat lukken en of we zoals vorig jaar zelfs al zullen mogen besluiten om op de dag van het concert zelf geen tickets meer aan de deur te verkopen, aangezien alles al volzet is. Dat zou in elk geval bijzonder leuk zijn en ik hoop het dan ook van harte, maar ik ben ook realistisch genoeg om in te zien dat dit niet vanzelfsprekend is.

We hopen in elk geval dat er de komende weken nog meer mensen deze site bezoeken en op de bestel-link klikken. En we geloven er ook echt in: Puella is van geen kleintje vervaard en zal de onderste steen boven brengen om dit nieuwe project van haar te doen slagen. Als u in de omgeving van Deinze-Petegem woont, kan u dus de volgende weken en maanden nog talrijke posters in het straatbeeld zien opduiken. In dezelfde omgeving rijden ook een Peugeotje en een Mazda rond met de benodigde attributen op de vensters gekleefd die u op het bestaan van dit evenement en deze website zullen wijzen. Ook als u op een optreden of concert van Erik & Sanne bent, kunt u deze auto’s daar spotten en kan u een flyer krijgen met de nodige informatie. En langzaamaan gaan we dan ook weer de pers aanspreken om nog wat meer publiciteit te krijgen en zo.

Voor de rest ligt mijn lot in uw handen. Ik kan er alleen maar op vertrouwen dat jullie er mee naar willen streven om dit doel te bereiken: een prachtige dag beleven op zaterdag 19 december, met oorstrelende muziek in een gezellige sfeer. Samen Kerstmis vieren: jij, ik en nog 548 andere menschen van goede wille… 🙂