We zijn begonnen!

Als u in het gedeelte van Petegem woont dat het dichtst bij de kerk ligt, dan kan u de afgelopen dagen post hebben ontvangen van ons! Puella en enkele van haar medewerkers zijn immers op promotietour gegaan. Daarbij is een flink gedeelte van Petegem-aan-de-Leie aan bod gekomen en hebben wij onze fysiek weer een stukje aangescherpt. 😉

Flyeren is trouwens over het algemeen echt wel een leuke bezigheid met dit fijne Belgische weertje! Je zou Puella’s kleurtje moeten zien – ik schrok er zelf van toen ik me vanavond in de spiegel bekeek! En tja, op mijn voeten zijn al sinds onze eerste promo-wandeling blaren verschenen, maar daar maal ik niet echt om. ‘t Is voor het goede doel, nietwaar?! Toen deze avond de eerste mensen begonnen te bellen om tickets te reserveren, was ik de pijn in mijn arme voetjes al lang weer vergeten!

Intussen kan iedereen ook via de site tickets bestellen. Er zijn nog een paar kleine aanpassingen gebeurd (waar u – als het goed is – niets van merkt, behalve de nieuwe opsplitsing van de kerk in beuken, dan) maar de “anciens” onder u die er vorig jaar ook al bij waren, zouden zonder problemen moeten kunnen hun favoriete stoelen uitkiezen. En voor degenen voor wie het allemaal nieuw is, staat er een uitgebreide handleiding ter beschikking. Of anders stuur je toch gewoon een mailtje naar info@puella.be?!

Voor ik het vergeet nog dit: Puella gaat de komende weken van wat (welverdiende?) rust genieten in het buitenland. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt eer uw bestelling verwerkt wordt. Normaliter kan alles zonder problemen verder verlopen, maar bij ernstige problemen zou het kunnen dat u toch even moet wachten tot eind augustus. En vanaf die tijd loopt het alleszins weer van een leien dakje. Al hoop ik stiekem dat ik vanuit mijn vakantieverblijf ook al een nieuwe blogpost mag maken om u te vertellen over de vlot lopende ticketverkoop!

poster in de Sint-Pauluskerk

Om af te sluiten geef ik nog een fotootje mee van de affiche die in de Sint-Pauluskerk werd opgehangen. Misschien zijn er immers mensen onder u die nog geen flyertje hebben gekregen maar dit weekend wel naar de eucharistieviering gaan. Ook hen willen we de kans geven om tickets voor de plaatsen vooraan in de kerk te kopen, dus daarom hebben we ook in het kerkgebouw zelf al wat reclame gemaakt. De rest van de posters ziet u wellicht in de komende maanden nog op allerlei plaatsen in Petegem en omgeving opduiken. Hoewel het sowieso al een goed teken is als u deze blog aan het lezen bent, natuurlijk! Dat geeft namelijk aan dat u reeds de weg naar onze site heeft gevonden. Nu nog tickets kopen en straks op zaterdag 19 december ook nog in de Oostkouterlaan terechtkomen en dan zijn we natuurlijk weer helemaal tevreden!

Laat de bestellingen maar komen… we zijn er helemaal klaar voor en we kijken er naar uit!

Nieuwe site!

Eindelijk is ze geboren: de nieuwe site met de aankondiging van het nieuwe evenement, een kerstconcert op zaterdag 19 december 2009. Natuurlijk konden we het onszelf wat makkelijker hebben gemaakt en de meeste elementen van de site van vorig jaar hergebruiken. Maar Puella zou Puella niet zijn als ze er niet haar werk had van gemaakt: talrijke uurtjes, ‘s morgens vroeg, ‘s avonds laat of zelfs midden in de nacht was ik er mee bezig. Duizenden lijnen code heb ik opnieuw geschreven, soms gevloekt omdat iets niet helemaal wou werken of niet naar mijn zin was.

 

Want het moest en zou dit keer nog beter zijn dan vorig jaar, net zoals ik van het komend kerstconcert een nog groter succes wil maken dan van dat van 2008. Er is een nieuwsbrief toegevoegd waarvoor ik bestaande code heb gebruikt, maar niet zomaar de eerste de beste – eerst heb ik zowat alle versies die er te vinden waren uitgeprobeerd tot ik er eentje vond waarvan ik min of meer tevreden was. En op vraag van een aantal mensen is er nu ook een heuse fotogalerij met foto’s van de vorige editie. Wees er maar zeker van dat alles tot in de puntjes is uitgetest en nagekeken, dus als er nu nog iets misgaat dan kan het alleen aan uw computer liggen! 😉 Nee… alle gekheid op een stokje: als iets volgens u niet naar behoren werkt, dan horen we het graag, want we blijven onszelf natuurlijk graag verbeteren!
De beginpagina van de site anno 2008
De beginpagina van de site anno 2008

 

de beginpagina van de site anno 2009
de beginpagina van de site anno 2009
Hierboven zie je een kleine vergelijking van de site zoals ze er (na het kerstconcert) in 2008 uitzag, ten opzichte van hoe ze er momenteel (juli 2009) uitziet. We hebben bewust een en ander veranderd zodat het er allemaal fris en nieuw uitziet, maar tegelijkertijd ook onze herkenbare stijl behouden. En het groene kleurtje staat natuurlijk voor hoop, is typisch voor Kerstmis en zal je nog wel tegenkomen op allerlei plaatsen die te maken hebben met ons kerstconcert.

 

Intussen wens ik je alvast veel plezier met het verkennen van de nieuwe website. Als je dit na 31 juli leest, dan kan je normaliter ook alweer tickets beginnen bestellen en sowieso staat het je altijd vrij om een berichtje achter te laten via de contactpagina, op het gastenboek of bij een van de blogposts. Je maakt er Puella in elk geval heel blij mee als je van je laat horen!

 

PS. Voor wie zich zorgen zou maken omtrent het feit dat er in de media dezer dagen veel te doen is omtrent de gezondheid van “onze Erik”: wees er maar zeker van dat hij er op 19 december zal staan! Het gaat goed met hem en we trekken hem er sowieso wel door! 😉