Duizendmaal dank!

Als u zich afvroeg waarom Puella eventjes niets van zich liet horen, kan ik u bij deze geruststellen: we hadden na de drukte van de afgelopen weken gewoon eventjes rust nodig. Nu alles weer een beetje op zijn plooi begint te komen, sta ik er echter op jullie allemaal nog een keer uitgebreid te bedanken. Het kerstconcert in Petegem was immers een bijzondere ervaring voor iedereen die erbij was, niet in het minst voor mij zelf. En dit alles heeft alleen plaats kunnen vinden dankzij de inzet van zovele mensen en natuurlijk ook dankzij degenen die de tickets hebben gekocht: jullie! Ik zou zelfs de mensen willen bedanken die de website hebben bezocht zonder kaartjes te bestellen – misschien mogen we jullie een volgende keer begroeten en intussen ben ik alvast blij met jullie belangstelling voor onze organisatie.

Een volgende keer? Inderdaad… het kriebelt! Ik heb zovele enthousiaste stemmen gehoord, mensen bieden zich reeds aan om volgend jaar opnieuw sponsor te zijn en… tja… ik kan niet ontkennen dat ik dit enorm graag heb gedaan en met veel plezier opnieuw zou doen. We zijn tot het uiterste gegaan, waren hondsmoe en zaten er volkomen door, maar de beloningen waren zo immens dat we er heel sterk over nadenken om volgend jaar opnieuw iets te organiseren.

Ik hou jullie op de hoogte via de nieuwsbrief en deze blog. Binnenkort volgen ook nog foto’s op de website en de trouwe bezoekers weten het als eerste wanneer Puella weer haar handen uit de mouwen steekt voor het volgende evenement.

Intussen geniet ik nog graag van een paar daagjes verlof. Daarna roept de job alweer om aandacht en tussendoor kan u me hier en daar ook nog begroeten op optredens van Erik & Sanne. Bedankt voor uw steun en uw vertrouwen – wij rekenen op jullie wanneer we er weer invliegen en zien u graag terug in 2010!

Bonus!

Vlak voor ik naar alweer het derde kerstconcert van Erik en Sanne vertrek (dit keer in Maarke-Kerkem, een gehucht op amper een half uurtje van bij mij thuis), maak ik nog even de tijd om jullie een nieuwe blogpost te schenken. Want volgende week is het aan ons. Na vanavond treden Erik en Sanne niet meer op met dezelfde liedjes tot ze in Petegem voor ons staan. ‘t Zal weer veel te snel voorbij zijn, maar we gaan er eerst nog heel erg van genieten en daarna kunnen we altijd nog met veel heimwee terugkijken, nietwaar. Of dromen van een volgende kans, misschien?!

In elk geval: ik ben nu reeds bijzonder onder de indruk! Toen we de kaap van 400 bestelde tickets bereikten, was ik er voor het eerst pas echt gerust in. Puella is maar een eenvoudig meisje die haar spaarcentjes riskeert om dit te kunnen doen. En 550 mensen bijeen proberen te krijgen om samen van dit gebeuren te smullen als van een lekkere kalkoen… wie had gedacht dat dat ooit zou kunnen? Die kalkoen is een traditie met Kerst, maar hoe krijg je zoveel mensen van verschillend allooi samen om diezelfde zangers te horen zingen. Misschien zijn de kerstconcerten van Erik en Sanne ook wel een traditie aan het worden. Iets waar je niet meer van af kunt blijven, als je er eenmaal van geproefd hebt. Voor mij is dat in elk geval al langer zo, maar ik ben blij dat zoveel personen ervoor hebben gekozen om dit samen met me te doen, straks in de Sint-Pauluskerk.

Op het moment van schrijven zitten we aan 468 liefhebbers van de warme stem van Erik en de wondermooie hoge en lage noten van Sanne. Wellicht ook enkelen die speciaal voor Soul Spirit komen. Maar het is en blijft een fantastisch aantal! Mijn nonkel zei onlangs nog: “450 man, heb je dat al eens samen gezien?” En ja, dat heb ik… maar u begrijpt ook dat zoiets een behoorlijke organisatie vraagt en dat we hier dan ook met man en macht aan het pompen zijn om vooral niet te verzuipen. Het zijn hektische toestanden ten huize Puella – maar uw glimlach van komende zaterdag is het dat meer dan waard!

We zijn dan ook nog druk in de weer om jullie nog een paar extraatjes te gunnen, als dank voor jullie grote enthousiasme hiervoor. We willen nog graag de allerlaatste stoel uitverkocht zien, maar vooral willen we er ook voor zorgen dat elke cent die u besteed hebt aan ons concert, iets heel moois oplevert. Er zijn sowieso al een paar toemaatjes voorzien en we denken er momenteel zelfs nog over om een paar bijzondere jokers in te zetten. Jullie zien het zaterdag wel wat het geworden is. En hopelijk mag ik aan uw applaus, jullie warme aanmoedigingen en je mailtjes achteraf horen hoe jullie het geapprecieerd hebben. Wij kijken er alvast heel erg naar uit om u te ontvangen!

Tot zaterdag!

Kus van Puella

Zij kwamen van verre – als in een echt kerstverhaal!

Gisteren was een fijne dag! Waar het de afgelopen weken en maanden wat stil was rond de bestellingen voor ons kerstconcert, kwamen op deze heuglijke 28e oktober (ook gekend als de 13e huwelijksverjaardag van onze Erik & Sanne!) opeens drie verschillende bestellingen binnen, in totaal goed voor 10 verkochte tickets. Allemaal kleine druppeltjes die ons weer dichterbij ons uiteindelijk doel brengen: die 550 plaatsjes allemaal vullen met dolenthousiaste mensen!

Puella kijkt trouwens nog steeds raar op, als ze die bestellingen ziet binnenkomen! Ik weet niet wat ik er moet van denken: de mensen die kaartjes willen, komen uit alle kanten van het land (gisteren weer van Kortrijk tot Herzele), maar voorlopig nog heel weinig uit Petegem zelf! Op zich maakt dat niet uit: zolang er maar enthousiastelingen gevonden worden, hoeven ze niet direct naast de kerk te wonen. Alleen vraag ik me af hoe deze personen te weten zijn gekomen dat er een kerstconcert zal plaatsvinden in deze kerk, of hoe ze de weg naar onze site hebben gevonden! Eigenlijk zou ik wel eens een enquête willen doen in die zin: mensen die naar het concert komen een briefje geven om aan te duiden op welke manier ze van dit evenement afwisten.

Er zijn op dit moment reeds diverse mogelijkheden: er zijn maanden geleden al flyers rondgedeeld en ook nu nog brengen we steeds een nieuwe voorraad mee naar de huidige optredens. Op diverse sites staat onze activiteit geregistreerd in de lijst van evenementen, niet in het minst op de site van Erik & Sanne zelf (www.erikensanne.be). Onze medewerkers gaan dagelijks nog nieuwe posters ophangen op diverse plaatsen in de (ruime) omgeving van Deinze. En natuurlijk is er ook altijd nog de goede oude mond-aan-mond reclame.

De komende tijd zullen we langzaam maar zeker de media beginnen in te schakelen om nog meer ticketjes te kunnen verkopen. Een artikel hier of daar in een dag- of weekblad, helpt altijd. Een van de volgende weken zijn we ook te gast bij Radio Veronieka in Deinze, waar we natuurlijk nog wat meer mensen warm proberen te maken voor ons concert. En we gaan via de radiostations ook spotjes laten uitzenden. Want wie weet – er zijn misschien nog mensen die nog niet op de hoogte zijn van de gebeurtenissen op 19 december, maar die toch graag willen komen.

Ik blijf het bovendien herhalen: enerzijds is het zeker interessant om uw tickets nu al te reserveren, aangezien het om genummerde stoelen gaat, waardoor wie eerst komt, natuurlijk ook de mooiste plaatsen wegkaapt! Anderzijds is het zo dat de Sint-Pauluskerk van Petegem-aan-de-Leie als uitzonderlijke troef heeft dat er zich geen pilaren binnenin de kerk bevinden en dat de kerk een bijzondere vorm heeft, waardoor iedereen een vrij zicht heeft op de plaats waar de artiesten gaan optreden en je van overal in de kerk het gevoel hebt om dichtbij te zitten. Wie bij ons op de laatste rij zit, zit nog maar 10 rijen achter de eerste mensen!

Redenen genoeg om snel op de bestel-link te klikken (centraal in de linkerkolom hiernaast!) indien je nog geen kaartjes had, zou ik zo denken! We verwachten jullie… zo waar als ik Puella heet, zal ik niet rusten tot alle 550 vakjes op die bestelpagina rood zijn gekleurd. We gaan voor een uitverkochte kerk – of wat dacht je? 😉

De magische 100!

Het is gelukt! Voor we met de eerste promotie van ons kerstconcert begonnen, had ik gehoopt om, terwijl ik lekker in het buitenland zat te genieten, een bericht te mogen schrijven met de melding dat het honderdste ticket intussen de deur is uitgegaan. En zie: met nog drie vakantiedagen te gaan, is mijn doel bereikt: we zitten zelfs al aan 107 verkochte kaartjes.

Nochtans leek het er een hele tijd op dat we tegen eind augustus nog niet aan die magische 100 zouden komen. Op een bepaald moment, toen we rond de 90 stoelen bezet hadden, stagneerde de verkoop immers een beetje. Opeens kwamen er bijna geen bestellingen meer binnen. Ik veronderstel dat het fantastische weer in België daar voor iets tussen zit, maar natuurlijk heb je ook altijd de vroegboekers en degenen die tot op het laatste moment wachten. Als je zo vroeg met de ticketverkoop begint als wij dat gedaan hebben, dan kan het best dat daar een tijd tussenzit waarin er weinig tot geen mensen aan bestellen denken. De ene omdat ze hun tickets al hebben, de ander omdat hij of zij vindt dat het nog veel te vroeg is om nu al met dingen rond Kerstmis bezig te zijn.

Ik heb trouwens ook al gehoord dat mensen op dit moment nog een beetje aan het aarzelen zijn omdat ze gehoord hebben over Eriks ziekte en zich dus afvragen of alles wel zoals gepland zal kunnen doorgaan. Voor mensen die om die reden nog twijfelen, heb ik slechts één woord: vertrouwen! Dat is namelijk niet alleen de titel van de nieuwe cd van Erik & Sanne die je heel binnenkort (dinsdag 15 september) bij Story kunt vinden, maar ook het codewoord voor al wie aarzelt of doemdenkt. Geloof er maar in: de Erik en Sanne die je op 19 december te zien kan krijgen in Petegem, zal een duo in topvorm zijn! Ons mooiste geschenk aan hen om onze waardering daarvoor te uiten, is natuurlijk een bomvolle kerk met allemaal enthousiaste mensen. Dus toon uw geloof in ons fantastisch duo door vandaag nog tickets te bestellen! Hoe langer u aarzelt, hoe groter de kans bestaat dat de beste plaatsen de deur uit zijn.

Als Puella straks weer thuis is, gaat ze er trouwens ook meteen weer invliegen. Er ligt handenvol werk op me te wachten, maar ik ga zeker ook tijd maken om nog op allerlei manieren reclame te maken voor ons concert, zodat de resterende 443 zitjes ook weldra gevuld worden. Want hoewel ik heel erg blij ben met de 107 verkochte tickets op dit moment, spreekt het natuurlijk vanzelf dat we hier niet kunnen blijven stilstaan.

Om nog maar eens de vergelijking met vorig jaar te maken: in september 2008 moest de verkoop nog beginnen, dus op dat vlak hebben we alvast een flinke voorsprong. Anderzijds hadden we toen ook maar 300 beoogde tickets, terwijl we er nu graag (minstens!) 550 willen reserveren. Ik weet nog steeds niet of dat allemaal wel gaat lukken en of we zoals vorig jaar zelfs al zullen mogen besluiten om op de dag van het concert zelf geen tickets meer aan de deur te verkopen, aangezien alles al volzet is. Dat zou in elk geval bijzonder leuk zijn en ik hoop het dan ook van harte, maar ik ben ook realistisch genoeg om in te zien dat dit niet vanzelfsprekend is.

We hopen in elk geval dat er de komende weken nog meer mensen deze site bezoeken en op de bestel-link klikken. En we geloven er ook echt in: Puella is van geen kleintje vervaard en zal de onderste steen boven brengen om dit nieuwe project van haar te doen slagen. Als u in de omgeving van Deinze-Petegem woont, kan u dus de volgende weken en maanden nog talrijke posters in het straatbeeld zien opduiken. In dezelfde omgeving rijden ook een Peugeotje en een Mazda rond met de benodigde attributen op de vensters gekleefd die u op het bestaan van dit evenement en deze website zullen wijzen. Ook als u op een optreden of concert van Erik & Sanne bent, kunt u deze auto’s daar spotten en kan u een flyer krijgen met de nodige informatie. En langzaamaan gaan we dan ook weer de pers aanspreken om nog wat meer publiciteit te krijgen en zo.

Voor de rest ligt mijn lot in uw handen. Ik kan er alleen maar op vertrouwen dat jullie er mee naar willen streven om dit doel te bereiken: een prachtige dag beleven op zaterdag 19 december, met oorstrelende muziek in een gezellige sfeer. Samen Kerstmis vieren: jij, ik en nog 548 andere menschen van goede wille… 🙂

We zijn begonnen!

Als u in het gedeelte van Petegem woont dat het dichtst bij de kerk ligt, dan kan u de afgelopen dagen post hebben ontvangen van ons! Puella en enkele van haar medewerkers zijn immers op promotietour gegaan. Daarbij is een flink gedeelte van Petegem-aan-de-Leie aan bod gekomen en hebben wij onze fysiek weer een stukje aangescherpt. 😉

Flyeren is trouwens over het algemeen echt wel een leuke bezigheid met dit fijne Belgische weertje! Je zou Puella’s kleurtje moeten zien – ik schrok er zelf van toen ik me vanavond in de spiegel bekeek! En tja, op mijn voeten zijn al sinds onze eerste promo-wandeling blaren verschenen, maar daar maal ik niet echt om. ‘t Is voor het goede doel, nietwaar?! Toen deze avond de eerste mensen begonnen te bellen om tickets te reserveren, was ik de pijn in mijn arme voetjes al lang weer vergeten!

Intussen kan iedereen ook via de site tickets bestellen. Er zijn nog een paar kleine aanpassingen gebeurd (waar u – als het goed is – niets van merkt, behalve de nieuwe opsplitsing van de kerk in beuken, dan) maar de “anciens” onder u die er vorig jaar ook al bij waren, zouden zonder problemen moeten kunnen hun favoriete stoelen uitkiezen. En voor degenen voor wie het allemaal nieuw is, staat er een uitgebreide handleiding ter beschikking. Of anders stuur je toch gewoon een mailtje naar info@puella.be?!

Voor ik het vergeet nog dit: Puella gaat de komende weken van wat (welverdiende?) rust genieten in het buitenland. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt eer uw bestelling verwerkt wordt. Normaliter kan alles zonder problemen verder verlopen, maar bij ernstige problemen zou het kunnen dat u toch even moet wachten tot eind augustus. En vanaf die tijd loopt het alleszins weer van een leien dakje. Al hoop ik stiekem dat ik vanuit mijn vakantieverblijf ook al een nieuwe blogpost mag maken om u te vertellen over de vlot lopende ticketverkoop!

poster in de Sint-Pauluskerk

Om af te sluiten geef ik nog een fotootje mee van de affiche die in de Sint-Pauluskerk werd opgehangen. Misschien zijn er immers mensen onder u die nog geen flyertje hebben gekregen maar dit weekend wel naar de eucharistieviering gaan. Ook hen willen we de kans geven om tickets voor de plaatsen vooraan in de kerk te kopen, dus daarom hebben we ook in het kerkgebouw zelf al wat reclame gemaakt. De rest van de posters ziet u wellicht in de komende maanden nog op allerlei plaatsen in Petegem en omgeving opduiken. Hoewel het sowieso al een goed teken is als u deze blog aan het lezen bent, natuurlijk! Dat geeft namelijk aan dat u reeds de weg naar onze site heeft gevonden. Nu nog tickets kopen en straks op zaterdag 19 december ook nog in de Oostkouterlaan terechtkomen en dan zijn we natuurlijk weer helemaal tevreden!

Laat de bestellingen maar komen… we zijn er helemaal klaar voor en we kijken er naar uit!

Nieuwe site!

Eindelijk is ze geboren: de nieuwe site met de aankondiging van het nieuwe evenement, een kerstconcert op zaterdag 19 december 2009. Natuurlijk konden we het onszelf wat makkelijker hebben gemaakt en de meeste elementen van de site van vorig jaar hergebruiken. Maar Puella zou Puella niet zijn als ze er niet haar werk had van gemaakt: talrijke uurtjes, ‘s morgens vroeg, ‘s avonds laat of zelfs midden in de nacht was ik er mee bezig. Duizenden lijnen code heb ik opnieuw geschreven, soms gevloekt omdat iets niet helemaal wou werken of niet naar mijn zin was.

 

Want het moest en zou dit keer nog beter zijn dan vorig jaar, net zoals ik van het komend kerstconcert een nog groter succes wil maken dan van dat van 2008. Er is een nieuwsbrief toegevoegd waarvoor ik bestaande code heb gebruikt, maar niet zomaar de eerste de beste – eerst heb ik zowat alle versies die er te vinden waren uitgeprobeerd tot ik er eentje vond waarvan ik min of meer tevreden was. En op vraag van een aantal mensen is er nu ook een heuse fotogalerij met foto’s van de vorige editie. Wees er maar zeker van dat alles tot in de puntjes is uitgetest en nagekeken, dus als er nu nog iets misgaat dan kan het alleen aan uw computer liggen! 😉 Nee… alle gekheid op een stokje: als iets volgens u niet naar behoren werkt, dan horen we het graag, want we blijven onszelf natuurlijk graag verbeteren!
De beginpagina van de site anno 2008
De beginpagina van de site anno 2008

 

de beginpagina van de site anno 2009
de beginpagina van de site anno 2009
Hierboven zie je een kleine vergelijking van de site zoals ze er (na het kerstconcert) in 2008 uitzag, ten opzichte van hoe ze er momenteel (juli 2009) uitziet. We hebben bewust een en ander veranderd zodat het er allemaal fris en nieuw uitziet, maar tegelijkertijd ook onze herkenbare stijl behouden. En het groene kleurtje staat natuurlijk voor hoop, is typisch voor Kerstmis en zal je nog wel tegenkomen op allerlei plaatsen die te maken hebben met ons kerstconcert.

 

Intussen wens ik je alvast veel plezier met het verkennen van de nieuwe website. Als je dit na 31 juli leest, dan kan je normaliter ook alweer tickets beginnen bestellen en sowieso staat het je altijd vrij om een berichtje achter te laten via de contactpagina, op het gastenboek of bij een van de blogposts. Je maakt er Puella in elk geval heel blij mee als je van je laat horen!

 

PS. Voor wie zich zorgen zou maken omtrent het feit dat er in de media dezer dagen veel te doen is omtrent de gezondheid van “onze Erik”: wees er maar zeker van dat hij er op 19 december zal staan! Het gaat goed met hem en we trekken hem er sowieso wel door! 😉