Tijd voor… reclame!

ons promotiemateriaal voor 2010
ons promotiemateriaal voor 2010

Twintigduizend flyers, vijfhonderd posters, tweeduizend tickets en nog wat kleiner drukwerk ben ik vandaag gaan afhalen bij mijn favoriete drukker. Bij deze heeft de Puella-rekening weer dringend wat gezonde input nodig, maar dat is net waar al dat promotiemateriaal moet voor dienen: als alles goed gaat, gaan al die gele zonnetjes die straks het straatbeeld gaan kleuren (de posters) samen met de rest van onze splinternieuwe uitrusting om reclame te maken en natuurlijk ook deze “goede ouwe” website, jullie straks zo enthousiast maken, dat de tickets de deur uit vliegen!

Eén juli nadert en dan willen we graag met de verkoop van de eerste tickets van start gaan. Vandaar dat er natuurlijk ook al aan de PR moest gedacht worden! En gelukkig kan Puella zelf wel een en ander uit haar computer toveren om daar iets van te maken: een website met allerlei toeters en bellen, die toch niet overdreven futuristisch is gemaakt, maar waar eenieder (hopelijk) zijn weg in vindt en toen die eenmaal online was, begonnen we vol enthousiasme aan de bijhorende ontwerpen voor de flyers en dergelijke. Als je niet in die branche zit, kan je je vast niet voorstellen hoeveel werk daar in kruipt. Jullie Puella is op het moment van schrijven meer dan oververmoeid aangezien ze haar full time job combineert met deze uitzinnige hobby. Maar ook al is die organisatiemicrobe die in 2008 voor het eerst kwam piepen, intussen echt flink uit de hand aan het lopen en al blijft het een monnikenwerkje om al dat promo-materiaal zelf te maken, toch had ik het ook niet anders gewild. Toen ik vandaag die posters en flyers zag, kon ik echt wel wenen van geluk! Ik ben best wel trots op mezelf omdat dit allemaal echt helemaal mijn ding is waar ik mijn hart en ziel in gelegd heb, waar mijn passie voor Erik & Sanne uit spreekt (of dat meen ik toch te denken) en wat ik nooit had kunnen doen als ik niet elke avond dat ik eigenlijk in mijn bed had horen te zitten, nog heel veel moed had kunnen putten uit de gedachte dat ik straks weer niet alleen heel veel mensen in het publiek blij kan maken met een fantastisch concert, maar ook uit de allesoverheersende wetenschap dat het mooiste wat je als fan aan een artiest kan schenken, toch moet zijn dat je hen voor een dankbaar en geestdriftig publiek kan laten optreden.

Dus… als na het vele teken- en denkwerk op de computer ik straks weer de fysieke toer op ga door vele kilometers te stappen door Vlaamse wegen met de bedoeling onze flyers en posters aan de man te brengen en zo ook de tickets vlot de deur uit te laten gaan, dan zal ik ook nog blijven glimlachen als mijn arme voeten onder de blaren zitten, als ik moe en stijf van het vele wandelen thuis kom en als de telefoon nog veel te weinig rinkelt en de website nog niet vaak genoeg naar mijn zin bezocht wordt om bestellingen te maken, maar dan zal ik mijn kalvarietocht verderzetten met heel veel moed en de zekerheid dat we er best wel vertrouwen in mogen hebben. Ik reken er op dat jullie me niet in de steek laten en dat ik niet voor niks mijn spaarcentjes heb geïnvesteerd in de boeking van deze artiesten en in de aankoop van al dat drukwerk, dat al mijn pijntjes en kwaaltjes na de zoveelste promotiecampagne niet voor niks zal zijn omdat jullie me allemaal gaan helpen om nog maar eens een droom waar te maken. En vooral ook omdat ik bij elke sprong in het duister die ik nog elke dag maak in dit organisatorisch avontuur, telkens twee lieve engeltjes over mijn schouder zie kijken en hen glimlachend zie knikken dat het goed was: mijn steun en toeverlaat, mijn muze waardoor ook deze tekst weer zo makkelijk uit mijn keyboard kwam, net als elk verhaal dat rechtstreeks vanuit mijn hart door allerlei bloedvaten naar mijn vingers wordt gepompt… mijn Erik en Sanne! 🙂