Magisch!

Puella voelt zich goed in haar vel. Ondanks enkele persoonlijke problemen, is er dan ook veel om blij over te zijn. Deze zomer zat bijvoorbeeld boordevol optredens van Erik & Sanne en dus rolden we als het ware van het ene leuke avontuur in het andere. En zelfs nu de vakantie op zijn einde loopt en het Belgische weer alweer een tijdje net iets te typisch Belgisch is, zijn er quasi alleen maar hoopvolle en positieve vooruitzichten.

Want al is Puella een typisch zomermeisje, wiens humeur er alleen maar op vooruit gaat als de temperatuur stijgt en het zonnetje schijnt, toch kan ik ook mateloos genieten van de andere seizoenen. In de herfst en lente is er namelijk geen betere manier om de blues op een regenachtige dag te lijf te gaan, dan met een avondje muzikaal genieten in een of andere culturele tempel, als je het mij vraagt. En in de winter ga je wellicht op geen betere manier om met de kou dan door je te laten onderdompelen in de warmte van een fijn kerstevenement.

Om maar te zeggen dat het voor mij niet snel genoeg weer tijd kan worden om weer een andere vorm van genot te mogen beleven: weldra komen de live-concerten van Erik en Sanne met hun fantastische begeleidingsband er weer aan. En voor het eerst zijn het voor mij niet zomaar “de” concerten, maar is er ook echt eentje dat we “ons” concert kunnen noemen. Het was een gok om in een voor ons vrij onbekende streek een zaal te huren en dan maar te hopen dat daar mensen op af zouden komen. Ik was dan ook behoorlijk bezorgd toen de verkoop van de tickets van ons tweede concert met Erik & Sanne, een kerstconcert in Petegem-Deinze, meteen pijlsnel de hoogte in ging, terwijl die van het “20 jaar”-concert wat leek te slabakken.

Logisch ook, denk ik achteraf, aangezien de mensen in de regio Deinze ons al kennen, is het niet vanwege het kerstconcert in dezelfde Sint-Pauluskerk te Petegem vorig jaar, dan wel van onze allereerste organisatie in de Sint-Amandus en Sint-Jobkerk te Astene. En blijkbaar hebben we op een of andere manier een positieve (professionele?) indruk nagelaten zodat het niet enkel loze woorden waren toen mensen op 19 december 2009 bij het verlaten van de kerk “tot volgend jaar” zeiden, maar zijn jullie ook daadwerkelijk bereid om dag op dag één jaar later nog een keer in grote getale naar Petegem-aan-de-Leie te komen. Dat vertelt me in elk geval dat magische getal dat momenteel op de teller van mijn databank met de gegevens van het komende kerstconcert staat: nog vier maanden te gaan tot 19 december 2010 en nu al 172 verkochte tickets!

Doch in Moorslede en omgeving zijn ze aan een inhaalbeweging bezig! De laatste paar dagen komen er constant talrijke bestellingen binnen, zelfs vanuit het verre Limburg (Lummen) waar ze blijkbaar ook interesse hebben om samen met ons in Moorslede het jubileum van Erik & Sanne te vieren. Vanmorgen gingen we net over een nieuwe magische grens: we verkochten het honderdste ticket voor het concert van 23 oktober in GC De Bunder. En het gaat zelfs zo snel dat we vanavond alweer aan 105 zitten!

Met al die magie in de lucht, kunnen we maar op één ding hopen: dat het straks in Moorslede én in Petegem ook weer betoverend mooi wordt. Maar wees er maar zeker van dat dit het geval zal zijn! Dankzij jullie vertrouwen in Puella, maar natuurlijk in de allereerste plaats dankzij het fantastische talent van Erik en Sanne! Want zeg nu zelf: met hun feeërieke stemmen en hun sprookjesachtige verschijning, lijken ze toch zo uit een wondere wereld weggelopen! En te denken dat wij ook allemaal deel kunnen uitmaken van dat hemelse spektakel, op 23 oktober in Moorslede en op 19 december in Petegem-Deinze. We verwachten je!