Halfvol / halfleeg

Puella is gekend om haar eeuwige glimlach en engelengeduld. Al durft ook zij wel eens een minder dagje te hebben. Eigenlijk is ze bovenal een realist, niet iemand die steeds in sprookjes gelooft en zich in een romantische droomwereld bevindt waarin alle dromen uitkomen, maar ook niet een klager die ten alle tijd wel iets heeft om over te janken en te jeremiëren. Van thuis uit leerde ze: als je het gevoel hebt dat je er slecht aan toe bent, dan is er altijd nog wel iemand die er nog minder goed voor staat. Hard werken en doorzetten, dus. Volhouden tot het bittere einde… en als je blijft vechten dan kom je er wel!

Ze zijn er dus ook niet zomaar gekomen, al die volle stoelen in de kerk van Astene waar nu al meer dan 165 mensen tickets voor hebben. Net iets meer dan half vol zit het kerkgebouw op dit moment en om die andere helft te vullen hebben we nog steeds plannen in overvloed. Er zijn nog steeds mensen die het flyertje dat ze in de bus hebben gekregen blijkbaar bewaard hebben en die er nu blijkbaar nog over babbelen met vrienden en familie waarbij ze beslissen of ze al dan niet kaartjes willen. Sommigen schrikken dan dat ze al zo ver van het podium af zitten en hebben een beetje spijt dat ze niet eerder beslisten.

Als de posters straks in het straatbeeld verschijnen, als mensen uit omringende gemeenten plots ook zo’n affiche in het oog krijgen of als we onze overblijvende flyers nog wat meer gaan verspreiden, dan zullen er wellicht nog geïnteresseerden zijn die zelfs nog niet eerder op de hoogte waren en nu dus snel willen bestellen. Sinds vandaag is er trouwens ook een spotje gemaakt dat op de Deinzese Radio Tequila zal gespeeld worden, waardoor er hopelijk nog wat meer mensen op de hoogte worden gebracht en waardoor anderen die reeds lang aan het twijfelen zijn, eindelijk eens de knoop kunnen doorhakken.

We hopen weldra te kunnen berichten dat de kerk helemaal vol zit. Want zelfs al bent u de grootste pessimist ooit, dan zou ik er toch maar niet te veel op rekenen dat de kerk nog lang half leeg blijft. Als u op 12 december langskomt bij de kerk zonder ticket, kan ik niet garanderen dat u toch nog binnen kan. Dus wacht maar best niet al te lang meer met bestellen!

Al komen we misschien nog wel met een noodoplossing voor een paar extra gegadigden als alle 330 zitjes al verkocht zijn, dan zult u toch nog van geluk moeten spreken om daar nog van te kunnen profiteren. Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder dat er een nieuwe bestelling bij ons binnenkomt. Dus aan dit tempo komt er gauw een eind aan de mogelijkheden om straks mee te kunnen praten over het evenement van het jaar in Astene. Als het zo verdergaat, is nog langer uitstellen om uw bestelling door te geven beslist geen goed idee!

Wat er ook in het halfvolle / halflege glas mag hebben gezeten, onze Astenaren en alle andere gegadigden lustten het blijkbaar wel! Dus voor je het weet komt de laatste slok eraan en dan… OP IS OP!