Voorbij!

Na een weekend vol kerstconcerten met Erik & Sanne en Soul Spirit, wil ik graag nog even terugblikken op het gebeuren in Astene. Vrijdag 12 december 2008 is een dag geworden om nooit meer te vergeten! Niet alleen voor Puella, maar – afgaande op de talrijke lovende reacties – blijkbaar ook voor een heleboel mensen die die avond naar de parochiekerk van Astene zijn afgezakt om met ons mee te genieten. Het was de kroon op het werk van maandenlange inzet van een heleboel vrijwilligers, die ik bij deze graag ook nog een keer wil bedanken. Het is goed geweest en het smaakt zelfs naar meer!

Ik ben blij dat zovele mensen enthousiast zijn over wat ze vrijdag hebben gezien en gehoord. Een organisator kan zich geen groter lof voorstellen dan dat mensen naar je toekomen en zeggen dat het goed is geweest. Meer nog: er zijn verschillende personen nog diezelfde avond spontaan een babbeltje komen slaan en al komen vragen naar een vervolg!

Dat zo’n vervolg er komt, sluiten we op dit moment zeker nog niet uit. We gaan dit eerst even laten bezinken (ik heb nogal wat werk laten liggen om deze organisatie tot een goed einde te brengen en weldra vertrek ik ook nog eventjes op reis), maar daarna wil ik zeker eens bekijken wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn. Ik hoop dus van harte dat jullie de site in de gaten houden en weer even talrijk en geestdriftig reageren wanneer ik jullie weer meeneem op een volgende droom van mij.

In tussentijd hou ik jullie in elk geval op de hoogte van mijn plannen en beloof ik mijn best te doen om deze site up to date te houden. Voor nu kan ik je alvast de link naar enkele foto’s meegeven die John tijdens de repetities, tijdens het concert en achter de schermen maakte. Je vindt deze terug op zijn site over Astene dorp. Weldra probeer ik ook een paar van mijn eigen foto’s te posten.

Voor mijn gevoel is het jammer dat het voorbij is (ik zou zo weer die microfoon willen vastnemen om een volgend concert aan te kondigen!), maar dat betekent zeker niet dat het allemaal voorgoed over is. Puella is eigenlijk speciaal in het leven geroepen voor dit concert, maar nu 12 december achter ons ligt, is ze zeker nog steeds springlevend en je hoort alleszins nog van haar!

Tot dan… en voor nu nog eens allemaal vanuit het diepst van mijn hart: BEDANKT!!!

Haast je, rep je!

Er zijn nog 72 tickets voor ons kerstconcert. Dit betekent dat je niet langer meer moet rekenen om op de eerste rijen te kunnen plaatsnemen, maar dat het er eerder om gaat of je het evenement van het jaar in Astene nog wil meemaken of je er later zult kunnen mee leven als iedereen er bij de slager, bakker, … over spreekt en jij zal moeten bekennen dat je er niet bij was…

Reken er alvast maar niet meer op dat je op 12 december nog gewoon naar de kerk zult kunnen komen om daar nog je tickets te kopen. Puella is een voorzichtig meisje, dus toen anderen reeds euforisch deden over de ticketverkoop, bleef ik altijd rustig en afwachtend, maar nu begin ik toch langzamerhand ook te denken dat we nog voor de datum van het concert zullen kunnen aankondigen dat al onze stoelen bezet zijn en dat het kerstconcert dus helemaal uitverkocht is.

Intussen denk ik dat het met de naambekendheid van ons concert wel goed zit. Onlangs mochten we zelfs een bestelling noteren vanuit het verre Heist-op-den-Berg. Of die persoon ons evenement heeft leren kennen via een flyertje, betwijfel ik. Onze voeten doen NOG pijn van al het rondwandelen, maar zulk een verre voettocht hebben we echt niet ondernomen. Tenzij de brave man familie of vrienden heeft in de wijde omgeving van Astene, is dit dus behoorlijk onwaarschijnlijk.

De kans is in elk geval veel groter dat mensen die wat verder weg wonen, ons hebben leren kennen via het internet. Niet alleen is er deze eigenste Puella-site, maar ook op de sites van Erik & Sanne en van Soul Spirit staat ons concert met verve aangekondigd. Bovendien hebben we zelf ook gezorgd dat je hier en daar op een of andere culturele (www.cultuurweb.be, bijvoorbeeld) of uit-site (zoals www.zone09.be) over ons kunt lezen.

Ook de media komt binnenkort in actie. In Kerk en Leven, editie Astene, stond al twee keer een artikel (nu zelfs met foto!) en binnenkort komen ook de kranten in actie. Onze medewerker van het parochiaal comité heeft al zijn bronnen aangeboord en dus komen alle grote namen uit de Vlaamse dagbladpers binnenkort in actie. Bij Radio Tequila is Puella dan weer zelf gaan aankloppen en daar zouden ze binnen een tweetal weken in actie komen met de zelfgemaakte spot die vanaf dan regelmatig in de reclameblokken te horen zal zijn.

Plakkaat bij de kerk van AsteneAlsof dat allemaal nog niet genoeg is, hebben we er ook voor gezorgd dat wie toevallig eens door Astene of een van de omliggende dorpen rondrijdt, nog maar moeilijk onze affiches kan missen. Als u in Deinze naar de markt gaat of de bibliotheek bezoekt, of indien u een trouwe kerkganger bent in een van de dichtbijliggende parochies, dan kan ik me niet voorstellen dat je de posters nog niet zou hebben gezien. En wie eventueel nog zou door de straten van Astene zou zijn gereden, zonder bij de lokale handelaars de foto van Erik & Sanne op A3-formaat in het oog te hebben gekregen, die kan toch zeker het enorme plakkaat niet hebben gemist dat de parochiale kring bij de kerk heeft geplaatst ?!

Wil je graag ook nog dit kerstspektakel meemaken? Haast je, rep je en bestel NU uw tickets… voor je ‘t weet is het te laat!

Halfvol / halfleeg

Puella is gekend om haar eeuwige glimlach en engelengeduld. Al durft ook zij wel eens een minder dagje te hebben. Eigenlijk is ze bovenal een realist, niet iemand die steeds in sprookjes gelooft en zich in een romantische droomwereld bevindt waarin alle dromen uitkomen, maar ook niet een klager die ten alle tijd wel iets heeft om over te janken en te jeremiëren. Van thuis uit leerde ze: als je het gevoel hebt dat je er slecht aan toe bent, dan is er altijd nog wel iemand die er nog minder goed voor staat. Hard werken en doorzetten, dus. Volhouden tot het bittere einde… en als je blijft vechten dan kom je er wel!

Ze zijn er dus ook niet zomaar gekomen, al die volle stoelen in de kerk van Astene waar nu al meer dan 165 mensen tickets voor hebben. Net iets meer dan half vol zit het kerkgebouw op dit moment en om die andere helft te vullen hebben we nog steeds plannen in overvloed. Er zijn nog steeds mensen die het flyertje dat ze in de bus hebben gekregen blijkbaar bewaard hebben en die er nu blijkbaar nog over babbelen met vrienden en familie waarbij ze beslissen of ze al dan niet kaartjes willen. Sommigen schrikken dan dat ze al zo ver van het podium af zitten en hebben een beetje spijt dat ze niet eerder beslisten.

Als de posters straks in het straatbeeld verschijnen, als mensen uit omringende gemeenten plots ook zo’n affiche in het oog krijgen of als we onze overblijvende flyers nog wat meer gaan verspreiden, dan zullen er wellicht nog geïnteresseerden zijn die zelfs nog niet eerder op de hoogte waren en nu dus snel willen bestellen. Sinds vandaag is er trouwens ook een spotje gemaakt dat op de Deinzese Radio Tequila zal gespeeld worden, waardoor er hopelijk nog wat meer mensen op de hoogte worden gebracht en waardoor anderen die reeds lang aan het twijfelen zijn, eindelijk eens de knoop kunnen doorhakken.

We hopen weldra te kunnen berichten dat de kerk helemaal vol zit. Want zelfs al bent u de grootste pessimist ooit, dan zou ik er toch maar niet te veel op rekenen dat de kerk nog lang half leeg blijft. Als u op 12 december langskomt bij de kerk zonder ticket, kan ik niet garanderen dat u toch nog binnen kan. Dus wacht maar best niet al te lang meer met bestellen!

Al komen we misschien nog wel met een noodoplossing voor een paar extra gegadigden als alle 330 zitjes al verkocht zijn, dan zult u toch nog van geluk moeten spreken om daar nog van te kunnen profiteren. Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder dat er een nieuwe bestelling bij ons binnenkomt. Dus aan dit tempo komt er gauw een eind aan de mogelijkheden om straks mee te kunnen praten over het evenement van het jaar in Astene. Als het zo verdergaat, is nog langer uitstellen om uw bestelling door te geven beslist geen goed idee!

Wat er ook in het halfvolle / halflege glas mag hebben gezeten, onze Astenaren en alle andere gegadigden lustten het blijkbaar wel! Dus voor je het weet komt de laatste slok eraan en dan… OP IS OP!

100!

Beste Astenaren, vrienden, familieleden, fans van Erik & Sanne en de andere optredende artiesten: u verrast me! Meer nog: uw toegenegen Puella is blij en ontroerd door het succes van deze onderneming. Wat begon als een droom om ooit eens een evenement te organiseren is nu al zoveel meer: het is een verhaal van promotionele voettochten door het Astense landschap (met blaren en al tot gevolg!), van aangename kennismakingen met mensen uit allerlei beroepscategorieën die instaan voor sponsoring, drukwerk, … voor ons kerstconcert en bovenal ook een verhaal van telefoongesprekken en mailtjes met steeds dat ene terugkerende onderwerp: “Ik wil graag tickets bestellen!”

Vandaag werd de honderdste kaart verkocht. Een reden voor een nieuwe blogtekst, vond ik, hoewel het leven van Puella nog steeds gekenmerkt wordt door een niet-aflatende drukte. Zo’n schrijfsel uit de mouw schudden doe ik echter wel eventjes tussenin als ontspanning, dus dat mag mij niet weerhouden. En honderd tickets is toch een mooi aantal dat wel eens in de verf mag worden gezet, dacht ik zo! Als je op de site komt piepen om je stoel te reserveren, zijn de rode vierkantjes al zo alomtegenwoordig dat het toch echt al impressionant is, vind ik in elk geval.

Maar laat ons ook vooral rustig blijven. Op het plannetje op de site staan 330 stoelen. Dat betekent dat we nog maar aan ongeveer een derde van de kerk zitten. De rest willen we ook nog graag gevuld krijgen. Dat betekent dus dat er nog twee keer zoveel mensen mogen bijkomen als we nu al hebben. Perfectionistische Puella zal pas tevreden zijn als elke zitplaats gevuld is. ‘s Nachts droom ik niet alleen van volgende concerten die ik nog wel eens wil organiseren, maar ook van een groot bord met “uitverkocht” erop!

Anderzijds zou ik ook mensen willen aansporen om niet al te lang meer te wachten om tickets te bestellen. Hoewel ik blijf benadrukken dat je vanop elke stoel in de kerk het concert perfect zult kunnen zien, kan je er natuurlijk niet omheen dat de mooiste plaatsen vooraan zijn. En stilaan wordt het steeds moeilijker om nog ergens op de eerste rijen een plaatsje te vinden! Dus rep u vooral indien u graag nog een goed zicht op het gebeuren wilt hebben: op de avond zelf kunnen we alleen nog tickets verkopen als de kerk al niet van voor tot achter en van beneden tot boven vol zit!

Binnenkort verschijnen er ook posters in het straatbeeld. De aanvraag om het kerstconcert in “Kerk en Leven” aan te kondigen is pas naar de drukker gestuurd. Eigenlijk moet de tweede promotieronde dus nog beginnen. Er zijn nog steeds mensen die graag willen komen maar nog niet op de hoogte zijn van wat er op 12 december te gebeuren staat! Het duurt ook nog bijna drie maanden eer het kerstconcert plaatsvindt, dus dat is ook net het verwonderlijke van heel de zaak: we zijn heel erg blij met het voorspoedige verloop van onze ticketverkoop en we kijken er naar uit om op hetzelfde elan verder te gaan.

Bedankt aan iedereen die reeds zijn of haar stoel heeft gereserveerd en voor elkeen die er nog over nadenkt: niet aarzelen, maar drukken op die bestelknop! We kijken er naar uit om jullie allemaal te zien op 12/12!

Wil er nog iemand tickets?

Hoewel er op het moment van schrijven nog geen gedrukte tickets voorhanden zijn, zijn we vandaag toch maar met de ticketverkoop begonnen. Nu het “gerucht” in de omgeving van Astene de ronde begint te doen dat er daar op 12/12 iets staat te gebeuren (meer nog: naar het schijnt zouden Erik Van Neygen en Sanne komen…), willen steeds meer mensen daar het fijne van weten en vinden ze de weg naar onze site.

Tegelijkertijd zijn er de vaste Erik & Sanne-fans die graag op de eerste rijen willen zitten en die dus, sinds op www.erikensanne.be de gegevens te lezen zijn, naar Puella bellen en mailen dat het een lieve lust is. Soms zou ik nog eens willen terugkeren naar het pre-Puella-tijdperk toen ik nog een veel gewoner meisje was dat ook af en toe nog eens rust en kalmte kende. Maar tegelijkertijd: wat is er meer opwindend dan een volgende mail in je elektronische brievenbus te krijgen omdat er weer eens iemand tickets heeft besteld. Ergens hoop ik dat de volgende weken en maanden de mailtjes me om de oren vliegen: die 330 tickets mogen voor mijn part in geen tijd de deur uit zijn!

En intussen… tja, stilzitten is er natuurlijk niet bij. Naast de bezigheden omtrent haar vaste job, is Puella momenteel nog bezig een laatste hand te leggen aan een ontwerp voor de tickets en de flyers. Op het scherm ziet het er allemaal heel mooi uit, dus de vraag is nu natuurlijk of het op papier ook helemaal fantastisch blijkt te zijn. De bedoeling is in elk geval dat jullie achterovervallen… of toch minstens de tickets zo mooi vinden dat jullie ze blijven koesteren, ook na het concert. En van die flyertjes wil ik gewoon ook dat ze zo prachtig zijn dat niemand ze ook maar durft op de grond te gooien. Of anders… al eens een BOZE Puella gezien???

Nu goed… boze Puella kan maar beter weer lieve Puella worden en zeker ook niet luie Puella. Voor bloggen was er vandaag eigenlijk geen tijd, maar ik wou toch even mijn woordje neerschrijven. Voor een vrouw (meisje) is een fijne babbel namelijk nog altijd een goed anti-stressmedicijn. En al kan je dit nauwelijks een echt praatje noemen, dan nog is mijn hart toch alweer gelucht!

En nu ga ik weer tickets verkopen… wie van jullie wil er nog? De kerk is nog lang niet uitverkocht, hoor!

Het beste komt nog!

Wow! Vandaag was de eerste dag dat de gegevens van het kerstconcert op de site van Erik & Sanne stonden. En Puella zou het geweten hebben! Er kwamen mailtjes en telefoontjes van langs alle kanten. Het leek wel of iedereen meteen tickets wou hebben, vanaf de eerste dag. En dat terwijl we er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor waren. De flyers en (nog belangrijker) de tickets moeten nog gedrukt worden, we moeten nog even bekijken hoe we alle stoelen in de kerk gaan opstellen, … Maar voor het geval we het nog niet zeker wisten: zo gaat het dus eenmaal de mallemolen aan de gang is!

Hoewel dat hektische gedoe zelfs de best uitgeruste Puella wel wat moe maakt, is er tegelijk ook zo’n spannend gevoel in mijn buik. Zoals een kind dat in de auto zit onderweg naar een uitstapje in het pretpark. Een beetje ongerust over of ze straks wel op de roetsjbaan durft en nog aarzelend of ze als vieruurtje pannenkoeken of Brusselse wafels wil, maar tegelijk ook helemaal opgewonden omdat er niets zaliger is dan leuk spelen in zo’n amusementspark.

Beste lezer van de Puella-blog: ook jij kan binnenkort dit gevoel van blijde verwachting delen! Weldra (en dan bedoel ik hoogstens nog een paar weken, maar eerder zelfs nog een paar rusteloze nachtjes slapen) kan je hier online tickets bestellen. En eenmaal je zo’n kleinood in je handen hebt, kan je beginnen uitkijken naar het kerstconcert want dan is het helemaal “echt”. Dus leg de eurootjes al maar opzij, begin al maar te dromen van een cocktail van gospel, vrolijk-triestige zigeunermuziek en de heel eigen sound van Erik & Sanne.

Toen Puella vroeger naar pretparken ging, kwam ze ‘s avonds na al dat leuks altijd naar huis in een nog helemaal wakkere staat en vol nieuwe verhalen die ze eerst nog de hele autorit lang moest vertellen. Na het kerstconcert binnen een paar maandjes wordt dat wellicht evenzeer zo. Maar of jullie nu eveneens tot laat in de nacht blijven nababbelen over al dat moois of dat jullie al in dromenland vertoeven wanneer jullie chauffeur je achteraf naar huis toe brengt, maakt me niet zozeer uit. Zolang jullie maar tevreden zijn met wat er te beleven viel. Maar zoals deze Puella zich nu voelt, is ze er rotsvast van overtuigd dat jullie het inderdaad zo gaan beleven!

En intussen tellen we samen met de teller op de site mee af naar 12 december. Alsof de Sint dit jaar 6 daagjes te laat komt. Of is Puella daar echt al te groot voor geworden? Tja… dromen mag, op elke leeftijd, toch? 😉

Klaar voor de start!

Het gaat gebeuren! Waar er bij eerdere pogingen om eens iets te organiseren altijd wel redenen waren om alles af te blazen vooraleer we echt begonnen waren, is er dit keer op alle vlakken een fiat. We hebben een datum die voor alle partijen geschikt is (twaalf twaalf klinkt trouwens nog goed, ook!) en er is geen reden meer te bedenken waarom het niet zou kunnen. Dus nu gaan we er gewoon voor!

Er is nog zoveel te doen en het lijkt opeens alsof het morgen alweer Kerstmis is, hoewel de zomer nog moet beginnen, maar van veel werken ben ik nooit bang geweest. Er zijn andere dingen die me meer schrik aan jagen: hoe zit dat allemaal precies met Sabam, gaat dat kostenplaatje wel enigszins kloppen, wat als het op het werk net razend druk is in de periode van het concert, …? Maar ik heb de laatste jaren door scha en schande geleerd om me niet al te druk te maken vooraleer de problemen zich voordoen, dus ik ga alleszins nog niet panikeren.  Daar ben ik trouwens veel te blij voor!

Wel grappig dat ik dit hier zo allemaal al zit te schrijven en dat nog niemand het kan zien. Net zoals het bestaan van “ons” concert (of zelfs het idee om iets dergelijks te doen) nog maar bij een heel beperkt aantal mensen bekend is, weet immers ook nog haast niemand van deze site en blog af. Die geheimdoenerij vind ik eigenlijk wel leuk, al popel ik ook om de hele wereld er van af te laten weten! Ik zal het wellicht nog wel een paar keer moeten horen dat ik toch wel erg stiekem bezig ben geweest!

Ik kijk er vooral ook naar uit om op 12 december als een trotse Puella in de kerk te zitten. Zien dat het gebouw bomvol zit, dat alles goed gaat, dat het een perfect concert wordt… dat is nu mijn allergrootste droom geworden. Horen dat mensen die avond tevreden naar huis gaan en vol lof over Erik, Sanne, Maartje en het koor (en misschien ook over de organisatie?) naar huis gaan… dat zou prachtig zijn. Vernemen dat ze er maanden nadien nog over bezig zijn, mensen uit het publiek nog eens terugzien op een volgend optreden of hen horen vragen of er volgend jaar misschien weer iets dergelijks kan georganiseerd worden zou de ultieme beloning kunnen worden.

Als ik naar iets tracht, probeer ik altijd zo hoog mogelijk te mikken. Je weet maar nooit wat je kan bereiken als je de lat hoog legt. En lukt het niet helemaal, dan hoef je misschien nog niet helemaal teleurgesteld te zijn. Een dikke voldoende is ook al mooi. Al ga ik volop voor de volle pot. Voor de “cum laude”. Puella zou puella niet zijn, als dat niet het geval was. 🙂

Hoe het begon…

Puella is een dromer. En toen ze inzag dat je dromen kan najagen om ze proberen waar te maken, besloot ze van deze ene droom haar doel te maken. Omdat ze van zichzelf vond dat het al veel te lang geleden was sinds er nog eens echt een droom van haar in vervulling was gegaan. En omdat ze steeds weer zat te denken: “Als jullie dat kunnen, dan kan ik dat toch ook!”

Puella gaat wel eens vaker naar optredens en concerten. Van Erik Van Neygen en Sanne bijvoorbeeld. En dan zit ze soms te denken: “Verdorie, moest ik in die organisatie zitten, dan zou ik dit en dat toch anders doen!” Dus de laatste tijd begon daar een idee te rijpen. Wat als ik nu eens echt de organisatie in handen nam van zo’n evenement? In mijn job is ook aardig wat organisatietalent van doen en daar hoor ik toch wel vaker: “Jij kan dat goed”. Dus waarom nog langer aan mezelf twijfelen?

Maar de weg van een idee naar de eigenlijke realisatie is lang en loopt niet altijd over rozen. Een website laten hosten en zelf de code ervoor vanaf nul te schrijven is peanuts vergeleken met al het andere. Een evenement organiseren in een tent bleek (voorlopig?!) niet haalbaar. Leverancies van allerhande huurmateriaal lieten me eindeloos wachten op hun offertes of beloofden veel, maar kwamen er dan niet mee over de brug. Uitgesteld maar niet verloren, zeker?

De weg die ik uiteindelijk ben ingeslagen, bevalt me zeer zeker ook. Een kerstconcert is duurder, maar de accomodatie in zo’n kerkgebouw is reeds voorhanden en bovendien heb ik een uitstekend team gevonden dat me volledig gaat ondersteunen met de logistiek. Natuurlijk blijft het een zenuwachtige bedoening: alles wat je een eerste keer doet is altijd een sprong in het onbekende en zoiets gaat natuurlijk gepaard met de nodige angst. Het deed me spontaan terugdenken aan een liedje waar ik in mijn jeugd al van hield omwille van zijn veelzeggende tekst: “De sprong in het duister” van Peter Koelewijn.

Veel is er trouwens nog niet veranderd tussen de Puella van toen en die van nu. Ik hou nog altijd van liedjes met mooie teksten (getuige de keuze voor Erik en Sanne). En ja, zo’n sprong in het duister schrikt me af, maar ik laat me er niet door wegjagen. Dapper en vastberaden. Ik ga ervoor. Honderd procent. Met hart en ziel. Ik zet me keihard in en we zien wel waar we uitkomen. De kans op teleurstelling is er. Maar als je daarom opgeeft, dan ben je niet zo’n doorzetter als ik en dan mis je, denk ik, ook veel in het leven. En wat er ook gebeurt, dit is iets wat ik niet had willen missen… dat weet ik nu al!