Draad weer opgepikt

Ik ga hier geen hele uitleg schrijven over wat er de voorbije jaren allemaal gebeurd is. Feit is dat ik deze blog de voorbije jaren heel erg verwaarloosd heb. Ik heb getwijfeld tussen drie opties: of ik deed de blog gewoon weg, of ik startte een nieuwe, of ik behield de oude en vulde deze weer aan met nieuwe berichten. Aangezien ik denk dat er misschien nog wel mensen zijn die de oude “verhaaltjes” ook nog willen lezen, heb ik ervoor gekozen om het laatste te doen.

Op dit moment heb ik geen idee hoe frequent ik hier opnieuw dingen ga beginnen schrijven en hoe lang die tekstjes gaan zijn. Ik wil het voorlopig in elk geval beperken tot een kort artikeltje vandaag. Gewoon even laten weten dat ik terug ben. En dat er hoogst waarschijnlijk nog wel een vervolg komt. Zolang Erik & Sanne iets hebben om over te zingen, zo lang heb ik iets om over te schrijven.

Tot weldra!

Puella kijkt om… en gaat verder op de ingeslagen weg!

Wat is het lang geleden dat ik nog een keer iets schreef in deze blog! Het hele jaar 2011 lang is er zelfs geen enkel bericht van mij verschenen, merk ik! En dat terwijl we toch opnieuw zoveel hebben meegemaakt met Erik & Sanne en onze evenementen rond hen! Ik beloof bij deze plechtig dat ik in 2012 beter mijn best ga doen, hoewel ik er meteen ook aan toe wil voegen dat ik al lang afgestapt ben van het principe om goede voornemens te maken aangezien je daar toch alleen maar teleurstellingen mee kan oplopen. Maar als jullie van mij aanvaarden dat “mijn best doen” voor mij echt nog iets betekent en als ik plechtig beloof om op de momenten dat ik denk “man, ik moet dringend nog eens schrijven” het niet alleen bij denken te laten, dan zal het vanzelf wel los lopen, denk ik.

In elk geval wil ik bij deze toch eventjes een korte round-up geven van wat we in 2011 allemaal beleefden. Het jaar begon met een intense zoektocht naar een mooie kerk voor een kerstconcert. In januari waren we daar zelfs al mee bezig, maar het kostte dit keer echt wel veel moeite. In de ene parochie vroegen ze een immense som om alleen maar het kerkgebouw te huren, in de andere was het enthousiasme ver te zoeken en in een derde was alles in kannen en kruiken met de pastoor tot de kerkraad plots kwam melden dat het toch niet zou kunnen. Zo hebben we op een bepaald moment zelfs een kerstconcert gehad dat al helemaal vast stond en zelfs al op de site van Erik & Sanne was verschenen, tot plots toch weer bleek dat het uiteindelijk niet kon. Tja…

GC De Bunder - Moorslede

Uiteindelijk hebben we eerst nog het concert in Moorslede meegemaakt dat we ook zelf hadden georganiseerd. Als ik erover nadenk dat dat ook nog in 2011 viel, ben ik er eigenlijk nog meer van onder de indruk wat we in dat ene jaar allemaal gepresteerd hebben! De reacties in Moorslede waren in elk geval weer unaniem fijn om te horen en dus gaf dat ons de juiste stimulans om er daarna weer meteen in te vliegen. In mei vierden we de 60e verjaardag van Erik en leefden we zelf ook volgens het motto “je bent pas zo oud als je je voelt!”. Als Dhr. Van Neygen op het podium kan staan springen en dansen alsof ie nog een prille twintiger is, dan moeten wij toch ook nog een tandje bij kunnen steken voor onze evenementen, nietwaar? En dus gingen we diezelfde maand nog naar Tielt om daar verdere afspraken te maken voor een nieuw theaterconcert en trokken we nog een keer “de Vlaanders” rond op zoek naar die ene kerk, die we uiteindelijk in Kortrijk vonden!

Missie volbracht! Vanaf 1 juli begonnen we met de ticketverkoop en alles ging goed… tot Erik in juli vertelde over Koekelare, een mooi dorpje voor nog een kerstconcert. Het verhaal is al voldoende verteld, dus laat ik het er gewoon bij houden dat we eind augustus NOG een kerstconcert erbij hadden om te organiseren en tickets voor te verkopen.

Eind 2011 hadden we dus 4 evenementen achter de rug, telkens met Erik & Sanne en telkens met om en bij de 400 mensen in de zaal, die stuk voor stuk tevreden terugkijken naar wat we hen gepresenteerd hebben. Kijk, als je dan een gewoon meisje bent dat voor 2008 nog nooit iets dergelijks had gedaan, dan mag je daar best trots op wezen, denk ik! Ik kijk in elk geval met plezier om naar al die dagen dat we door weer en wind gingen flyeren of mensen met een eigen zaak gingen “lastig vallen” om te vragen of ze een poster in de etalage wilden ophangen. De vele uren die ik achter mijn pc spendeerde om mailtjes met vragen te beantwoorden, om persberichten te schrijven, tickets en flyers te ontwerpen, een site in elkaar te “flansen”, sponsorboekjes te maken en zo meer, die zijn allemaal wel besteed geweest! Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik hierbij gekregen heb en ik glimlach als ik nadenk over het eindresultaat… zoveel werk voor die paar uurtjes dat zo’n concert duurt, maar toch: ik zou het voor geen geld hebben willen missen!

En dus, aangezien het al van 27 december 2011, de dag na het laatste kerstconcert, alweer kriebelt om weer aan de slag te gaan… gaan we meteen de draad weer opnemen! Ja, ik ben mij ervan bewust dat het straks op 30 september 2012 allemaal ophoudt, dat Erik & Sanne dan aan een welverdiende rust toe zijn en dat we daarna misschien nooit meer met Puella, blogs, organiseren, concerten en weet ik veel wat nog allemaal gaan bezig zijn, maar daar gaan we nu nog even niet aan denken. Nu is het tijd om feest te vieren en dat doen we met een volgend evenement!

Dus… aan al wie Erik & Sanne nog een keer wil zien optreden, al wie graag naar de evenementen van Puella komt of al wie gewoon zin heeft in een dagje uit, deze boodschap: Menen, 25 maart, Erik en Sanne zonder franjes. En als het “zonder franjes” is moeten we daar ook niet meer tamtam rond verkopen… wie geïnteresseerd is en meer informatie wil, vindt vanzelf de weg wel naar een andere pagina op deze site, schrijft een reactie op deze blogpost of vindt wel een manier om Puella te bereiken en haar de nodige vragen te stellen. Als je er echt bij wil zijn, dan zit je nu al klaar om vanaf maandag 23 januari te bestellen.

Tot blogs,

Puella!

Wij zijn met 500 (en ‘t is nog niet gedaan!)

vuurwerk
vuurwerk

Het is al een hele tijd geleden sinds ik nog eens een berichtje op deze blog achterliet. Het is dan ook al regelmatig hektisch geweest en het houdt nog lang niet op. Vanaf morgen beginnen we aan een reeks kerstconcert met Erik & Sanne, die Puella combineert met een full time job die ook nog eens behoorlijk veeleisend is. Maar hoewel de drukte aanhoudt en ik mezelf al regelmatig dingen heb ontzegd omdat ik nu eenmaal prioriteiten moet stellen, sta ik er nu echt op om nog eens van me te laten horen.

Het nieuws dat ik momenteel heb, is immers ronduit spetterend (vandaar de foto van het lichtspektakel hiernaast!) want wij hebben zopas de ongelooflijke grens van 500 verkochte tickets bereikt. Verleden jaar waar we al erg blij toen er net iets minder dan dat magisch nummer kaartjes aan de man konden worden gebracht, maar nu hebben we zelfs nog 12 dagen om de voorziene 550 plaatsen echt tot de allerlaatste te vullen. Dus… als u nog niet naar Petegem komt (waarom niet, eigenlijk?), als u het evenement van het jaar niet wilt missen en als u voor 17,50 luttele eurootjes per persoon eens goed wilt verwend worden, rep u dan maar naar onze bestelpagina (www.puella.be/bestelpetegem.php) en klik op die allerlaatste groene stoeltjes!
Het schooltje is afgehuurd voor een drankje en een babbel voor of na het concert (met gratis consumptie voor iedereen die een geldig ticket heeft), er is nog een extra verrassing voor iedereen besteld (duimen maar dat die op tijd komt!) en natuurlijk is het spektakel in de kerk zelf ook reeds om duimen en vingers van af te likken. 499 anderen geven mij hierin alvast gelijk. En u?
Tot zondag 19 december. We verwachten je!

Magisch!

Puella voelt zich goed in haar vel. Ondanks enkele persoonlijke problemen, is er dan ook veel om blij over te zijn. Deze zomer zat bijvoorbeeld boordevol optredens van Erik & Sanne en dus rolden we als het ware van het ene leuke avontuur in het andere. En zelfs nu de vakantie op zijn einde loopt en het Belgische weer alweer een tijdje net iets te typisch Belgisch is, zijn er quasi alleen maar hoopvolle en positieve vooruitzichten.

Want al is Puella een typisch zomermeisje, wiens humeur er alleen maar op vooruit gaat als de temperatuur stijgt en het zonnetje schijnt, toch kan ik ook mateloos genieten van de andere seizoenen. In de herfst en lente is er namelijk geen betere manier om de blues op een regenachtige dag te lijf te gaan, dan met een avondje muzikaal genieten in een of andere culturele tempel, als je het mij vraagt. En in de winter ga je wellicht op geen betere manier om met de kou dan door je te laten onderdompelen in de warmte van een fijn kerstevenement.

Om maar te zeggen dat het voor mij niet snel genoeg weer tijd kan worden om weer een andere vorm van genot te mogen beleven: weldra komen de live-concerten van Erik en Sanne met hun fantastische begeleidingsband er weer aan. En voor het eerst zijn het voor mij niet zomaar “de” concerten, maar is er ook echt eentje dat we “ons” concert kunnen noemen. Het was een gok om in een voor ons vrij onbekende streek een zaal te huren en dan maar te hopen dat daar mensen op af zouden komen. Ik was dan ook behoorlijk bezorgd toen de verkoop van de tickets van ons tweede concert met Erik & Sanne, een kerstconcert in Petegem-Deinze, meteen pijlsnel de hoogte in ging, terwijl die van het “20 jaar”-concert wat leek te slabakken.

Logisch ook, denk ik achteraf, aangezien de mensen in de regio Deinze ons al kennen, is het niet vanwege het kerstconcert in dezelfde Sint-Pauluskerk te Petegem vorig jaar, dan wel van onze allereerste organisatie in de Sint-Amandus en Sint-Jobkerk te Astene. En blijkbaar hebben we op een of andere manier een positieve (professionele?) indruk nagelaten zodat het niet enkel loze woorden waren toen mensen op 19 december 2009 bij het verlaten van de kerk “tot volgend jaar” zeiden, maar zijn jullie ook daadwerkelijk bereid om dag op dag één jaar later nog een keer in grote getale naar Petegem-aan-de-Leie te komen. Dat vertelt me in elk geval dat magische getal dat momenteel op de teller van mijn databank met de gegevens van het komende kerstconcert staat: nog vier maanden te gaan tot 19 december 2010 en nu al 172 verkochte tickets!

Doch in Moorslede en omgeving zijn ze aan een inhaalbeweging bezig! De laatste paar dagen komen er constant talrijke bestellingen binnen, zelfs vanuit het verre Limburg (Lummen) waar ze blijkbaar ook interesse hebben om samen met ons in Moorslede het jubileum van Erik & Sanne te vieren. Vanmorgen gingen we net over een nieuwe magische grens: we verkochten het honderdste ticket voor het concert van 23 oktober in GC De Bunder. En het gaat zelfs zo snel dat we vanavond alweer aan 105 zitten!

Met al die magie in de lucht, kunnen we maar op één ding hopen: dat het straks in Moorslede én in Petegem ook weer betoverend mooi wordt. Maar wees er maar zeker van dat dit het geval zal zijn! Dankzij jullie vertrouwen in Puella, maar natuurlijk in de allereerste plaats dankzij het fantastische talent van Erik en Sanne! Want zeg nu zelf: met hun feeërieke stemmen en hun sprookjesachtige verschijning, lijken ze toch zo uit een wondere wereld weggelopen! En te denken dat wij ook allemaal deel kunnen uitmaken van dat hemelse spektakel, op 23 oktober in Moorslede en op 19 december in Petegem-Deinze. We verwachten je!

Tijd voor… reclame!

ons promotiemateriaal voor 2010
ons promotiemateriaal voor 2010

Twintigduizend flyers, vijfhonderd posters, tweeduizend tickets en nog wat kleiner drukwerk ben ik vandaag gaan afhalen bij mijn favoriete drukker. Bij deze heeft de Puella-rekening weer dringend wat gezonde input nodig, maar dat is net waar al dat promotiemateriaal moet voor dienen: als alles goed gaat, gaan al die gele zonnetjes die straks het straatbeeld gaan kleuren (de posters) samen met de rest van onze splinternieuwe uitrusting om reclame te maken en natuurlijk ook deze “goede ouwe” website, jullie straks zo enthousiast maken, dat de tickets de deur uit vliegen!

Eén juli nadert en dan willen we graag met de verkoop van de eerste tickets van start gaan. Vandaar dat er natuurlijk ook al aan de PR moest gedacht worden! En gelukkig kan Puella zelf wel een en ander uit haar computer toveren om daar iets van te maken: een website met allerlei toeters en bellen, die toch niet overdreven futuristisch is gemaakt, maar waar eenieder (hopelijk) zijn weg in vindt en toen die eenmaal online was, begonnen we vol enthousiasme aan de bijhorende ontwerpen voor de flyers en dergelijke. Als je niet in die branche zit, kan je je vast niet voorstellen hoeveel werk daar in kruipt. Jullie Puella is op het moment van schrijven meer dan oververmoeid aangezien ze haar full time job combineert met deze uitzinnige hobby. Maar ook al is die organisatiemicrobe die in 2008 voor het eerst kwam piepen, intussen echt flink uit de hand aan het lopen en al blijft het een monnikenwerkje om al dat promo-materiaal zelf te maken, toch had ik het ook niet anders gewild. Toen ik vandaag die posters en flyers zag, kon ik echt wel wenen van geluk! Ik ben best wel trots op mezelf omdat dit allemaal echt helemaal mijn ding is waar ik mijn hart en ziel in gelegd heb, waar mijn passie voor Erik & Sanne uit spreekt (of dat meen ik toch te denken) en wat ik nooit had kunnen doen als ik niet elke avond dat ik eigenlijk in mijn bed had horen te zitten, nog heel veel moed had kunnen putten uit de gedachte dat ik straks weer niet alleen heel veel mensen in het publiek blij kan maken met een fantastisch concert, maar ook uit de allesoverheersende wetenschap dat het mooiste wat je als fan aan een artiest kan schenken, toch moet zijn dat je hen voor een dankbaar en geestdriftig publiek kan laten optreden.

Dus… als na het vele teken- en denkwerk op de computer ik straks weer de fysieke toer op ga door vele kilometers te stappen door Vlaamse wegen met de bedoeling onze flyers en posters aan de man te brengen en zo ook de tickets vlot de deur uit te laten gaan, dan zal ik ook nog blijven glimlachen als mijn arme voeten onder de blaren zitten, als ik moe en stijf van het vele wandelen thuis kom en als de telefoon nog veel te weinig rinkelt en de website nog niet vaak genoeg naar mijn zin bezocht wordt om bestellingen te maken, maar dan zal ik mijn kalvarietocht verderzetten met heel veel moed en de zekerheid dat we er best wel vertrouwen in mogen hebben. Ik reken er op dat jullie me niet in de steek laten en dat ik niet voor niks mijn spaarcentjes heb geïnvesteerd in de boeking van deze artiesten en in de aankoop van al dat drukwerk, dat al mijn pijntjes en kwaaltjes na de zoveelste promotiecampagne niet voor niks zal zijn omdat jullie me allemaal gaan helpen om nog maar eens een droom waar te maken. En vooral ook omdat ik bij elke sprong in het duister die ik nog elke dag maak in dit organisatorisch avontuur, telkens twee lieve engeltjes over mijn schouder zie kijken en hen glimlachend zie knikken dat het goed was: mijn steun en toeverlaat, mijn muze waardoor ook deze tekst weer zo makkelijk uit mijn keyboard kwam, net als elk verhaal dat rechtstreeks vanuit mijn hart door allerlei bloedvaten naar mijn vingers wordt gepompt… mijn Erik en Sanne! 🙂

Duizendmaal dank!

Als u zich afvroeg waarom Puella eventjes niets van zich liet horen, kan ik u bij deze geruststellen: we hadden na de drukte van de afgelopen weken gewoon eventjes rust nodig. Nu alles weer een beetje op zijn plooi begint te komen, sta ik er echter op jullie allemaal nog een keer uitgebreid te bedanken. Het kerstconcert in Petegem was immers een bijzondere ervaring voor iedereen die erbij was, niet in het minst voor mij zelf. En dit alles heeft alleen plaats kunnen vinden dankzij de inzet van zovele mensen en natuurlijk ook dankzij degenen die de tickets hebben gekocht: jullie! Ik zou zelfs de mensen willen bedanken die de website hebben bezocht zonder kaartjes te bestellen – misschien mogen we jullie een volgende keer begroeten en intussen ben ik alvast blij met jullie belangstelling voor onze organisatie.

Een volgende keer? Inderdaad… het kriebelt! Ik heb zovele enthousiaste stemmen gehoord, mensen bieden zich reeds aan om volgend jaar opnieuw sponsor te zijn en… tja… ik kan niet ontkennen dat ik dit enorm graag heb gedaan en met veel plezier opnieuw zou doen. We zijn tot het uiterste gegaan, waren hondsmoe en zaten er volkomen door, maar de beloningen waren zo immens dat we er heel sterk over nadenken om volgend jaar opnieuw iets te organiseren.

Ik hou jullie op de hoogte via de nieuwsbrief en deze blog. Binnenkort volgen ook nog foto’s op de website en de trouwe bezoekers weten het als eerste wanneer Puella weer haar handen uit de mouwen steekt voor het volgende evenement.

Intussen geniet ik nog graag van een paar daagjes verlof. Daarna roept de job alweer om aandacht en tussendoor kan u me hier en daar ook nog begroeten op optredens van Erik & Sanne. Bedankt voor uw steun en uw vertrouwen – wij rekenen op jullie wanneer we er weer invliegen en zien u graag terug in 2010!

Bonus!

Vlak voor ik naar alweer het derde kerstconcert van Erik en Sanne vertrek (dit keer in Maarke-Kerkem, een gehucht op amper een half uurtje van bij mij thuis), maak ik nog even de tijd om jullie een nieuwe blogpost te schenken. Want volgende week is het aan ons. Na vanavond treden Erik en Sanne niet meer op met dezelfde liedjes tot ze in Petegem voor ons staan. ‘t Zal weer veel te snel voorbij zijn, maar we gaan er eerst nog heel erg van genieten en daarna kunnen we altijd nog met veel heimwee terugkijken, nietwaar. Of dromen van een volgende kans, misschien?!

In elk geval: ik ben nu reeds bijzonder onder de indruk! Toen we de kaap van 400 bestelde tickets bereikten, was ik er voor het eerst pas echt gerust in. Puella is maar een eenvoudig meisje die haar spaarcentjes riskeert om dit te kunnen doen. En 550 mensen bijeen proberen te krijgen om samen van dit gebeuren te smullen als van een lekkere kalkoen… wie had gedacht dat dat ooit zou kunnen? Die kalkoen is een traditie met Kerst, maar hoe krijg je zoveel mensen van verschillend allooi samen om diezelfde zangers te horen zingen. Misschien zijn de kerstconcerten van Erik en Sanne ook wel een traditie aan het worden. Iets waar je niet meer van af kunt blijven, als je er eenmaal van geproefd hebt. Voor mij is dat in elk geval al langer zo, maar ik ben blij dat zoveel personen ervoor hebben gekozen om dit samen met me te doen, straks in de Sint-Pauluskerk.

Op het moment van schrijven zitten we aan 468 liefhebbers van de warme stem van Erik en de wondermooie hoge en lage noten van Sanne. Wellicht ook enkelen die speciaal voor Soul Spirit komen. Maar het is en blijft een fantastisch aantal! Mijn nonkel zei onlangs nog: “450 man, heb je dat al eens samen gezien?” En ja, dat heb ik… maar u begrijpt ook dat zoiets een behoorlijke organisatie vraagt en dat we hier dan ook met man en macht aan het pompen zijn om vooral niet te verzuipen. Het zijn hektische toestanden ten huize Puella – maar uw glimlach van komende zaterdag is het dat meer dan waard!

We zijn dan ook nog druk in de weer om jullie nog een paar extraatjes te gunnen, als dank voor jullie grote enthousiasme hiervoor. We willen nog graag de allerlaatste stoel uitverkocht zien, maar vooral willen we er ook voor zorgen dat elke cent die u besteed hebt aan ons concert, iets heel moois oplevert. Er zijn sowieso al een paar toemaatjes voorzien en we denken er momenteel zelfs nog over om een paar bijzondere jokers in te zetten. Jullie zien het zaterdag wel wat het geworden is. En hopelijk mag ik aan uw applaus, jullie warme aanmoedigingen en je mailtjes achteraf horen hoe jullie het geapprecieerd hebben. Wij kijken er alvast heel erg naar uit om u te ontvangen!

Tot zaterdag!

Kus van Puella

Zij kwamen van verre – als in een echt kerstverhaal!

Gisteren was een fijne dag! Waar het de afgelopen weken en maanden wat stil was rond de bestellingen voor ons kerstconcert, kwamen op deze heuglijke 28e oktober (ook gekend als de 13e huwelijksverjaardag van onze Erik & Sanne!) opeens drie verschillende bestellingen binnen, in totaal goed voor 10 verkochte tickets. Allemaal kleine druppeltjes die ons weer dichterbij ons uiteindelijk doel brengen: die 550 plaatsjes allemaal vullen met dolenthousiaste mensen!

Puella kijkt trouwens nog steeds raar op, als ze die bestellingen ziet binnenkomen! Ik weet niet wat ik er moet van denken: de mensen die kaartjes willen, komen uit alle kanten van het land (gisteren weer van Kortrijk tot Herzele), maar voorlopig nog heel weinig uit Petegem zelf! Op zich maakt dat niet uit: zolang er maar enthousiastelingen gevonden worden, hoeven ze niet direct naast de kerk te wonen. Alleen vraag ik me af hoe deze personen te weten zijn gekomen dat er een kerstconcert zal plaatsvinden in deze kerk, of hoe ze de weg naar onze site hebben gevonden! Eigenlijk zou ik wel eens een enquête willen doen in die zin: mensen die naar het concert komen een briefje geven om aan te duiden op welke manier ze van dit evenement afwisten.

Er zijn op dit moment reeds diverse mogelijkheden: er zijn maanden geleden al flyers rondgedeeld en ook nu nog brengen we steeds een nieuwe voorraad mee naar de huidige optredens. Op diverse sites staat onze activiteit geregistreerd in de lijst van evenementen, niet in het minst op de site van Erik & Sanne zelf (www.erikensanne.be). Onze medewerkers gaan dagelijks nog nieuwe posters ophangen op diverse plaatsen in de (ruime) omgeving van Deinze. En natuurlijk is er ook altijd nog de goede oude mond-aan-mond reclame.

De komende tijd zullen we langzaam maar zeker de media beginnen in te schakelen om nog meer ticketjes te kunnen verkopen. Een artikel hier of daar in een dag- of weekblad, helpt altijd. Een van de volgende weken zijn we ook te gast bij Radio Veronieka in Deinze, waar we natuurlijk nog wat meer mensen warm proberen te maken voor ons concert. En we gaan via de radiostations ook spotjes laten uitzenden. Want wie weet – er zijn misschien nog mensen die nog niet op de hoogte zijn van de gebeurtenissen op 19 december, maar die toch graag willen komen.

Ik blijf het bovendien herhalen: enerzijds is het zeker interessant om uw tickets nu al te reserveren, aangezien het om genummerde stoelen gaat, waardoor wie eerst komt, natuurlijk ook de mooiste plaatsen wegkaapt! Anderzijds is het zo dat de Sint-Pauluskerk van Petegem-aan-de-Leie als uitzonderlijke troef heeft dat er zich geen pilaren binnenin de kerk bevinden en dat de kerk een bijzondere vorm heeft, waardoor iedereen een vrij zicht heeft op de plaats waar de artiesten gaan optreden en je van overal in de kerk het gevoel hebt om dichtbij te zitten. Wie bij ons op de laatste rij zit, zit nog maar 10 rijen achter de eerste mensen!

Redenen genoeg om snel op de bestel-link te klikken (centraal in de linkerkolom hiernaast!) indien je nog geen kaartjes had, zou ik zo denken! We verwachten jullie… zo waar als ik Puella heet, zal ik niet rusten tot alle 550 vakjes op die bestelpagina rood zijn gekleurd. We gaan voor een uitverkochte kerk – of wat dacht je? 😉

De magische 100!

Het is gelukt! Voor we met de eerste promotie van ons kerstconcert begonnen, had ik gehoopt om, terwijl ik lekker in het buitenland zat te genieten, een bericht te mogen schrijven met de melding dat het honderdste ticket intussen de deur is uitgegaan. En zie: met nog drie vakantiedagen te gaan, is mijn doel bereikt: we zitten zelfs al aan 107 verkochte kaartjes.

Nochtans leek het er een hele tijd op dat we tegen eind augustus nog niet aan die magische 100 zouden komen. Op een bepaald moment, toen we rond de 90 stoelen bezet hadden, stagneerde de verkoop immers een beetje. Opeens kwamen er bijna geen bestellingen meer binnen. Ik veronderstel dat het fantastische weer in België daar voor iets tussen zit, maar natuurlijk heb je ook altijd de vroegboekers en degenen die tot op het laatste moment wachten. Als je zo vroeg met de ticketverkoop begint als wij dat gedaan hebben, dan kan het best dat daar een tijd tussenzit waarin er weinig tot geen mensen aan bestellen denken. De ene omdat ze hun tickets al hebben, de ander omdat hij of zij vindt dat het nog veel te vroeg is om nu al met dingen rond Kerstmis bezig te zijn.

Ik heb trouwens ook al gehoord dat mensen op dit moment nog een beetje aan het aarzelen zijn omdat ze gehoord hebben over Eriks ziekte en zich dus afvragen of alles wel zoals gepland zal kunnen doorgaan. Voor mensen die om die reden nog twijfelen, heb ik slechts één woord: vertrouwen! Dat is namelijk niet alleen de titel van de nieuwe cd van Erik & Sanne die je heel binnenkort (dinsdag 15 september) bij Story kunt vinden, maar ook het codewoord voor al wie aarzelt of doemdenkt. Geloof er maar in: de Erik en Sanne die je op 19 december te zien kan krijgen in Petegem, zal een duo in topvorm zijn! Ons mooiste geschenk aan hen om onze waardering daarvoor te uiten, is natuurlijk een bomvolle kerk met allemaal enthousiaste mensen. Dus toon uw geloof in ons fantastisch duo door vandaag nog tickets te bestellen! Hoe langer u aarzelt, hoe groter de kans bestaat dat de beste plaatsen de deur uit zijn.

Als Puella straks weer thuis is, gaat ze er trouwens ook meteen weer invliegen. Er ligt handenvol werk op me te wachten, maar ik ga zeker ook tijd maken om nog op allerlei manieren reclame te maken voor ons concert, zodat de resterende 443 zitjes ook weldra gevuld worden. Want hoewel ik heel erg blij ben met de 107 verkochte tickets op dit moment, spreekt het natuurlijk vanzelf dat we hier niet kunnen blijven stilstaan.

Om nog maar eens de vergelijking met vorig jaar te maken: in september 2008 moest de verkoop nog beginnen, dus op dat vlak hebben we alvast een flinke voorsprong. Anderzijds hadden we toen ook maar 300 beoogde tickets, terwijl we er nu graag (minstens!) 550 willen reserveren. Ik weet nog steeds niet of dat allemaal wel gaat lukken en of we zoals vorig jaar zelfs al zullen mogen besluiten om op de dag van het concert zelf geen tickets meer aan de deur te verkopen, aangezien alles al volzet is. Dat zou in elk geval bijzonder leuk zijn en ik hoop het dan ook van harte, maar ik ben ook realistisch genoeg om in te zien dat dit niet vanzelfsprekend is.

We hopen in elk geval dat er de komende weken nog meer mensen deze site bezoeken en op de bestel-link klikken. En we geloven er ook echt in: Puella is van geen kleintje vervaard en zal de onderste steen boven brengen om dit nieuwe project van haar te doen slagen. Als u in de omgeving van Deinze-Petegem woont, kan u dus de volgende weken en maanden nog talrijke posters in het straatbeeld zien opduiken. In dezelfde omgeving rijden ook een Peugeotje en een Mazda rond met de benodigde attributen op de vensters gekleefd die u op het bestaan van dit evenement en deze website zullen wijzen. Ook als u op een optreden of concert van Erik & Sanne bent, kunt u deze auto’s daar spotten en kan u een flyer krijgen met de nodige informatie. En langzaamaan gaan we dan ook weer de pers aanspreken om nog wat meer publiciteit te krijgen en zo.

Voor de rest ligt mijn lot in uw handen. Ik kan er alleen maar op vertrouwen dat jullie er mee naar willen streven om dit doel te bereiken: een prachtige dag beleven op zaterdag 19 december, met oorstrelende muziek in een gezellige sfeer. Samen Kerstmis vieren: jij, ik en nog 548 andere menschen van goede wille… 🙂

We zijn begonnen!

Als u in het gedeelte van Petegem woont dat het dichtst bij de kerk ligt, dan kan u de afgelopen dagen post hebben ontvangen van ons! Puella en enkele van haar medewerkers zijn immers op promotietour gegaan. Daarbij is een flink gedeelte van Petegem-aan-de-Leie aan bod gekomen en hebben wij onze fysiek weer een stukje aangescherpt. 😉

Flyeren is trouwens over het algemeen echt wel een leuke bezigheid met dit fijne Belgische weertje! Je zou Puella’s kleurtje moeten zien – ik schrok er zelf van toen ik me vanavond in de spiegel bekeek! En tja, op mijn voeten zijn al sinds onze eerste promo-wandeling blaren verschenen, maar daar maal ik niet echt om. ‘t Is voor het goede doel, nietwaar?! Toen deze avond de eerste mensen begonnen te bellen om tickets te reserveren, was ik de pijn in mijn arme voetjes al lang weer vergeten!

Intussen kan iedereen ook via de site tickets bestellen. Er zijn nog een paar kleine aanpassingen gebeurd (waar u – als het goed is – niets van merkt, behalve de nieuwe opsplitsing van de kerk in beuken, dan) maar de “anciens” onder u die er vorig jaar ook al bij waren, zouden zonder problemen moeten kunnen hun favoriete stoelen uitkiezen. En voor degenen voor wie het allemaal nieuw is, staat er een uitgebreide handleiding ter beschikking. Of anders stuur je toch gewoon een mailtje naar info@puella.be?!

Voor ik het vergeet nog dit: Puella gaat de komende weken van wat (welverdiende?) rust genieten in het buitenland. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt eer uw bestelling verwerkt wordt. Normaliter kan alles zonder problemen verder verlopen, maar bij ernstige problemen zou het kunnen dat u toch even moet wachten tot eind augustus. En vanaf die tijd loopt het alleszins weer van een leien dakje. Al hoop ik stiekem dat ik vanuit mijn vakantieverblijf ook al een nieuwe blogpost mag maken om u te vertellen over de vlot lopende ticketverkoop!

poster in de Sint-Pauluskerk

Om af te sluiten geef ik nog een fotootje mee van de affiche die in de Sint-Pauluskerk werd opgehangen. Misschien zijn er immers mensen onder u die nog geen flyertje hebben gekregen maar dit weekend wel naar de eucharistieviering gaan. Ook hen willen we de kans geven om tickets voor de plaatsen vooraan in de kerk te kopen, dus daarom hebben we ook in het kerkgebouw zelf al wat reclame gemaakt. De rest van de posters ziet u wellicht in de komende maanden nog op allerlei plaatsen in Petegem en omgeving opduiken. Hoewel het sowieso al een goed teken is als u deze blog aan het lezen bent, natuurlijk! Dat geeft namelijk aan dat u reeds de weg naar onze site heeft gevonden. Nu nog tickets kopen en straks op zaterdag 19 december ook nog in de Oostkouterlaan terechtkomen en dan zijn we natuurlijk weer helemaal tevreden!

Laat de bestellingen maar komen… we zijn er helemaal klaar voor en we kijken er naar uit!